Προληπτικά κλειστά τα ΚΑΠΗ στη Λάρισα

620

Σε αναστολή λειτουργίας είναι τα Κέντρα Ανοιχτής Περίθαλψης Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του Δήμου Λαρισαίων, προληπτικά για την προστασία των μελών τους, από τυχόν μετάδοση του κορονοϊού.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνου Γιαννακόπουλου, σε τοποθέτησή του κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων, κατά την οποία υποστήριξε ότι πρέπει να κλείσουν τα ΚΑΠΗ για προληπτικούς λόγους και οι ηλικιωμένοι όπως και όλες οι ομάδες υψηλού κινδύνου να αποφεύγουν χώρους όπου συγκεντρώνονται πολλά άτομα.

Ο κ. Γιαννακόπουλος τόνισε πως είναι μια επικίνδυνη περίοδος και τα προληπτικά μέτρα πρέπει να αποδώσουν τα μέγιστα, για να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η διάδοση του κορονοϊού.

Ο ίδιος, πρότεινε επίσης να κλείσουν για 15 μέρες και τα σχολεία, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας των πολιτών, ενώ συμπλήρωσε: «Ασφαλιστική δικλείδα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, είναι ο περιορισμός των ασθενών στο σπίτι, για να ανακοπεί η ροή των μολυσμένων ανθρώπων στις δομές υγείας και γενικότερα καθώς και η πολύ γρήγορη αναγνώριση των κρουσμάτων».

Λ.Κ.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ