Προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα

377

Κ. Αγοραστός: «Κάνουμε green deal έργα»

Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (κτίριο πρώην Νομαρχίας) άναψε η Οικονομική Επιτροπή. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και είναι προϋπολογισμού 3.870.870 ευρώ.

«Κάνουμε green deal έργα εκσυγχρονίζοντας τα δημόσια κτίρια, ώστε να συμβαδίζουν με την εποχή και τις ανάγκες προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή. Το πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημόσιων κτιρίων – στο οποίο εντάσσεται και η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα – βοηθά, ώστε να εξοικονομήσουμε σημαντικά ποσά χρημάτων από τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμων, τα οποία μπορούμε να διαθέσουμε για τη βελτίωση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος σε όλη τη Θεσσαλία. Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης είναι αναγκαία αν θέλουμε να μιλάμε για τον εξορθολογισμό του Δημοσίου. Επίσης, η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων μας θα βελτιώσει τη λειτουργία τους, αλλά και την απόδοση των εργαζομένων» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός.

Τι εργασίες περιλαμβάνονται στο έργο
Αντικείμενο του έργου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, το οποίο αναμένεται να αναβαθμιστεί σε Κατηγορία Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών του.
Η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:
• Εφαρμογή εξωτερικής και εσωτερικής θερμομόνωσης στις τοιχοποιίες και στο δώμα του κτηρίου.
• Αντικατάσταση των παλιών κουφωμάτων του κτηρίου.
• Αλλαγή όλων των κλιματιστικών μηχανημάτων (split units) παλαιάς τεχνολογίας.
• Αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα τύπου LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
• Αντικατάσταση του παλαιού λεβητοστασίου με τοποθέτηση συστοιχίας λεβήτων με σύστημα αντιστάθμισης για των περιορισμό της κατανάλωσης θερμικών φορτίων
• Σύστημα αυτοματισμού BEMS για την ορθότερη κατανομή και διαχείριση των ηλεκτρικών φορτίων.

Με την υλοποίηση του έργου, προβλέπεται η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας του κτιρίου και η μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της αναβάθμισης της Κατηγορίας Ενεργειακής Απόδοσης του κτιρίου, και παράλληλα η αναβάθμιση των συνθηκών θερμικής άνεσης και, κατ’ επέκταση, η ποιοτική βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κτιρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ