Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση 8η Τέχνη στην Αυλή

193

Με θέμα «…ζωντανή (οι) στον καιρό της πανδημίας»

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 8η συνεχή χρονιά, στην αυλή του νηπιαγωγείου Νίκαιας, η εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» με τον τίτλο «…ζωντανή (οι) στον καιρό της πανδημίας».Στο σύντομο χαιρετισμό του αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Χατζηκωνσταντίνου τόνισε μεταξύ άλλων: «Όπως ανέφερα και στην συνέντευξη τύπου η αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ ανέκαθεν έθετε τον πολιτισμό ως πρώτη προτεραιότητα. Αυτές τις μέρες, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα σε συνθήκες πρωτόγνωρες με το ξέσπασμα της πανδημίας, ο πολιτισμός είναι πιο αναγκαίος από ποτέ. Ο πολιτισμός δεν σταματάει, ανοίγει τους δρόμους που μας φέρνουν πιο κοντά. Για 8η χρονιά διοργανώνουμε την εκδήλωση «Τέχνη στην Αυλή» που περιλαμβάνει εικαστικά και θεατρικά δρώμενα. Μόνο που λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων αυτή μετακόμισε από την αυλή του ζωγράφου Ντίνου Γιωτόπουλου στις Νέες Καρυές εδώ, στην φιλόξενη και αισθητικά άρτια, αυλή του νηπιαγωγείου της Νίκαιας. Η πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης συνιστά έναν πραγματικό άθλο που επετεύχθη, σε μια δύσκολη χρονιά και για τον πολιτισμό, με την διαρκή προσπάθεια και τη συνεχή εργασία όλων των συντελεστών.Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει και για αυτή την χρονιά ο ζωγράφος Ντίνος Γιωτόπουλος που εκθέτει έργα του. Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Γιάννης Τσανίδης Κατασκευές, Νίκος Ματάς Γλυπτική, Γκουντοβά Μαριάννα Κεραμική, και Κώστας Δομπούλας Γλυπτική, Ζωγραφική».
Ο ζωγράφος Ντίνος Γιωτόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Κιλελέρ και ειδικότερα την αντιδημαρχία Πολιτισμού για την ουσιαστική βοήθεια και την απρόσκοπτη συνεργασία ανέφερε ότι στα πλαίσια των εικαστικών θα προβληθεί ολιγόλεπτη συνέντευξη – ομιλία του γλύπτη και ζωγράφου καθηγητή γλυπτικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κώστα Δομπούλα». Στη συνέχεια προβλήθηκαν έργα των συμμετεχόντων εικαστικών σε αφήγηση του σκηνοθέτη ΆκυΜιτσούλη.
Η βραδιά έκλεισε με θεατρικό αναλόγιο του θεατρικού εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του ΆκυΜιτσούλη. Το αναλόγιο βασίστηκε σε κείμενα των βιβλίων:«Περί Τυφλότητας» του Ζοσέ Σαραμάγκου, «Η Πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ, «Το κοράκι» του Στήβεν Κινγκ, «Bug» του Τρέισι Λετς, «Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζαν Πωλ Σαρτρ καθώς και σε ποιήματα των Τάσου Λειβαδίτη, Νικηφόρου Βρεττάκου, Μυρτιώτισσας, Χάρις Κοντού και Σαρλ Μπωντλαίρ.
Η σύνθεση των κειμένων ανήκει στον σκηνοθέτη. Οι υπόλοιποι συντελεστές ήταν: Διεύθυνση σκηνής Όλγα Παπαβασιλείου. Φώτα- Ήχος Ευγενία Μιχάλη. Τεχνική υποστήριξη Κώστας Ζιώγος. Ηθοποιοί: Μιχαέλα Αρχοντή, Σταυρούλα Μπόζαρλη, Γεωργία Τσανίδου, Γιώργος Μπόζαρλης, Λία Κουλίζη, Νικολέτα Καρά, Βασιλική Κόκοβα, Κωνσταντίνα Χατζητζομπάνη, Παναγιώτα Χατζητζομπάνη, Θάνος Σακελλαρίου, Πωλίνα – Δέσποινα Παπαχατζή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here