Πως βρέθηκε ένας Βόας της άμμου στα Φάρσαλα (ΦΩΤΟ)

627

Την εμφάνιση του έκανε ένας βόας της άμμου στα Φάρσαλα στην περιοχή Χαϊδάρι για λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη και νότια αυτής. Σύμφωνα με τους ειδικούς σπάνια συναντά κάνεις ένα τέτοιο είδος φιδιού στο νομό Λάρισας καθώς προτιμάει άλλες περιοχές και εδάφη με επικρατέστερο σενάριο να μεταφέρθηκε μετά από τις πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή από τον γειτονικό νομό Φθιώτιδας που η εμφάνιση αυτού του είδους σε αυτές τις περιοχές απαντάτε αρκετά συχνά.
Το φωτογραφικό στιγμιότυπο καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο από φαρσαλινός δρομείς κατά την απογευματινή τους προπόνηση με το φίδι να τους δίνει τη μοναδική ευκαιρία να το απαθανατίσουν. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία της αναγνώρισης για το τι είδος θα μπορούσε να είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ειδικούς και γνώστες του είδους που ασχολούνται να λύνουν το μυστήριο αρκετά γρήγορα.
Πρόκειται για τον Έρυξ τον βόα της άμμου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την περιοχή των Φαρσάλων αυξήθηκε κατακόρυφα η εμφάνιση φιδιών κοντά σε ανθρώπους και μάλιστα σε κοινή θέα μέσα σε χωριά ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών, πράγμα που δεν υπήρχε σε τέτοια έκταση το προηγούμενο διάστημα αποδεικνύοντας την έντονη αστάθεια της φύσης στην περιοχή.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here