Πώς μειώθηκαν οι λίστες χειρουργείων στο Νοσοκομείο της Λάρισας

123

Δήμητρα Ευθυμιάδου

Τελικά όταν κανείς θέλει να λύσει το πρόβλημα με τις λίστες χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς να επιβαρύνει τις τσέπες των ασθενών, μπορεί και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Νοσοκομείου της Λάρισας το οποίο μέχρι πριν από λίγους μήνες παρουσίαζε λίστες χειρουργείων με αναμονή ακόμη και 2 και 3 χρόνια.
Όμως πριν λίγο καιρό οι αρμόδιοι του νοσοκομείου σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) αποφάσισαν να μειώσουν τις αναμονές για τους ασθενείς συνάπτοντας συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές της περιοχής.

Μέχρι σήμερα έχουν χειρουργηθεί 1156 ασθενείς δωρεάν στον ιδιωτικό τομέα αφού καλύπτονται πλήρως όλα τα έξοδα από το ελληνικό δημόσιο.

Τις επεμβάσεις πραγματοποιούν οι γιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι δεν αμείβονται ξεχωριστά ενώ οι αναισθησιολόγοι και το νοσηλευτικό προσωπικό διατίθενται από τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίες και λαμβάνουν αμοιβή με βάση τη συμφωνία που έχει γίνει.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Διαβάστε περισσότερα στο: healthreport.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here