«Πνίγηκαν» πάλι τα παράλια του Δήμου Τεμπών

267

Στο ίδιο έργο θεατές οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι εκατοντάδες ιδιοκτήτες ακινήτων στα παράλια του Δήμου Τεμπών, οι οποίοι για άλλη μια φορά μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις είδαν τις περιουσίες να έχουν βυθιστεί στα νερά, ενώ σε πολλά σημεία των οικισμών Μεσάγγαλα, Καστρί – Λουτρό αλλά και ευρύτερα, η προσπέλαση να είναι αδύνατη.

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του μηχανισμού του Δήμου Τεμπών, όπου με εντολή του δημάρχου κ. Γιώργου Μανώλη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μηχανήματα και προσωπικό έσπευσαν στις περιοχές με το μεγαλύτερο πρόβλημα, ώστε με τεχνικές παρεμβάσεις να απομακρυνθούν τα νερά της βροχής.

Ωστόσο και τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Τεμπών επίσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις, με τη σκέψη σε μια νέα πιθανή θεομηνία.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στους ορεινούς όγκους του Κάτω Ολύμπου με τα ρέματα να δέχονται μέσα σε ελάχιστες ώρες τεράστιους όγκους νερού, δημιούργησαν και φέτος τα πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές των παραλιακών οικισμών της Κάτω Αιγάνης και ειδικότερα σε Μεσάγγαλα και Καστρί – Λουτρό.

ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου κ. Φάνης Βουλιώτης ξεφεύγει από το πρόσκαιρο πρόβλημα όπου κάθε χρόνο γίνεται αναφορά μόνο κάποιες ημέρες κατά τη διάρκεια των πλημμυρών και σημειώνει:

«Οι πλημμύρες στις παραλίες του Δήμου Τεμπών έχουν γίνει επετειακές παρουσιάσεις κάθε χρόνο στον τοπικό Τύπο και στα τοπικά κανάλια. Σίγουρα υπάρχουν οι ειδικοί που μπορούν να λύσουν το πλημμυρικό πρόβλημα της περιοχής μας που υφίσταται εδώ και είκοσι και πλέον χρόνια. Στην πρώτη τετραετία της θητείας του κ. Κολλάτου όταν επισκέφτηκε την επίτροπο κ. Δαμανάκη είχε θέσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά λόγω του ότι η περιοχή μας δεν είχε ΣΧΟΑΠ δεν μπόρεσε να προχωρήσει η υπόθεση. Η σημερινή δημοτική αρχή πρέπει να στοχεύσει μεσοπρόθεσμα και σίγουρα πριν την ολοκλήρωση της τετραετίας με επίπονες προσπάθειες να ολοκληρώσει το ΣΧΟΑΠ. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη διάβρωση της παραλίας, τις πλημμύρες και τρίτο και κυριότερο να μπορέσει η περιοχή μας να ενταχθεί στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, πολίτες, Δήμο, Περιφέρεια και κεντρική εξουσία ότι οι παραλίες του Δήμου Τεμπών με τα ποιοτικά φυσικά χαρακτηριστικά (θάλασσα, Όλυμπο, κοιλάδα Τεμπών, δέλτα Πηνειού) αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, επηρεάζουν θετικά τη μικροοικονομία της περιοχής μας με τον συνεχώς αυξανόμενο εισαγόμενο τουρισμό. Ως άμεση ενέργεια η νέα δημοτική αρχή μερίμνησε και άνοιξε και εμβάθυνε το στόμιο του «παλιοπόταμου», το οποίο πρέπει να παραμένει ανοιχτό στις άσχημες καιρικές συνθήκες για να αποστραγγίζουν τα όμβρια ύδατα».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here