Πλατεία Φιλιππούπολης: Βρίσκουν ψύλλους, ψάχνουν… αρμόδιους

588

Τον προβληματισμό αρκετών γονέων έχει προκαλέσει η ύπαρξη ψύλλων στην πλατεία της Φιλιππούπολης, κάτι που διαπιστώνουν το τελευταίο διάστημα μια και οι καλοκαιρινές απογευματινές βόλτες είναι στο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Ακόμα πιο έντονος όμως γίνεται ο προβληματισμός τους, καθώς ενώ βρήκαν τους ψύλλους, δεν μπορούν να βρούνε, όσο και να ψάχνουν, την αρμόδια υπηρεσία που μπορεί να λύσει το πρόβλημά τους.

Απευθύνθηκαν στον Δήμο, μίλησαν με την Περιφέρεια, συζήτησαν με την Κτηνιατρική Υπηρεσία αλλά τίποτα…

Πιο συγκεκριμένα: Οι γονείς στην προσπάθειά τους να επισημάνουν τα κακώς κείμενα της πλατείας, συνέταξαν μια επιστολή (δεκάδες την έχουν υπογράψει) την οποία και απέστειλαν στον Δήμο. Σε αυτήν επισημαίνεται κυρίως το πρόβλημα των ψύλλων και ζητούν άμεσα την απεντόμωση – ψεκασμό του χώρου, διότι τα τσιμπήματα από ψύλλους αποτελούν καθημερινό φαινόμενο και την αιτία να μην επιλέγουν πλέον αρκετοί το συγκεκριμένο πάρκο.

Η επιστολή, όπως τονίζουν, αν και παραδόθηκε από τις αρχές της εβδομάδας δεν είχαν ανταπόκριση. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να απευθυνθούν στην αρμόδια Διεύθυνση Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Εκεί τους απαντούν πως αρμόδιος είναι ο Δήμος και η αντίστοιχη Διεύθυνση. Πηγαίνουν στον Δήμο όμως εκεί τους λένε πως ίσως αρμόδια να είναι η Κτηνιατρική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα τους συμβουλεύουν, όπως ισχυρίζονται, να προστατεύουν τα παιδιά τους με κατάλληλες αλοιφές. Απευθύνονται στην Κτηνιατρική Υπηρεσία, όμως από εκεί τους τους παραπέμπουν εκ νέου στον Δήμο για το θέμα της απεντόμωσης. Ξαναγύρισαν στον Δήμο αλλά και πάλι δεν βρήκαν λύση.

Εκεί πλέον οι πολίτες αποφάσισαν να επιλέξουν τον δρόμο των ΜΜΕ…

Στην ίδια επιστολή, εκτός από το θέμα των ψύλλων, οι γονείς αναλύουν το θέμα της ασφάλειας όσον αφορά στο παιχνίδι των παιδιών στο πάρκο. Τονίζουν πως τα τσιμέντα από τη θεμελίωση των οργάνων στο πάρκο έχουν αρχίσει να εξέχουν από το έδαφος, καθότι άμμος έχει να προστεθεί εδώ και δύο χρόνια ενώ επισημαίνουν και άλλα ζητήματα που τους απασχολούν όπως η περίφραξη, τα κομμένα συρματόσκοινα, τα καλώδια και η καθαριότητα.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here