Πέθανε σκύλος που κειτόταν για μέρες πυροβολημένος & παράλυτος, χτυπημένος από όχημα στη Νίκαια Λάρισας

769

Η βοήθεια έφτασε πολύ αργά για τον σκύλο που χθες μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο της Λάρισας ο οποίος για μέρες κειτόταν αβοήθητος χτυπημένος από αυτοκίνητο στην περιοχή της Νίκαιας.

Για το σοβαρά τραυματισμένο σκυλί που προφανώς πολλοί έβλεπαν αλλά έκαναν ότι δεν είδαν ενημερώθηκε χθες ο σύλλογος “αδέσποτοι εθελοντές Λάρισας”.

Μία εθελόντρια του Συλλόγου ακολουθώντας τις οδηγίες που της έδωσε μία γυναίκα πήγε επί τόπου και το μάζεψε καθώς αυτό το ανήμπορο ζώο περίμενε τον θάνατο μέσα στον παγετό σε έναν δρόμο σε αγροτική περιοχή της Νίκαιας.

Η εξέταση στην κτηνιατρική κλινική στη Λάρισα και οι ακτινογραφίες έδειξαν την τραγική του κατάσταση, καθώς η λεκάνη του και τα πίσω πόδια του ήταν σπασμένα σε αμέτρητα σημεία, η σπονδυλική στήλη ήταν σπασμένη σε δύο κομμάτια, ενώ υπήρχε ολική διατομή νωτιαίου μυελού.

Στις ακτινογραφίες φάνηκαν και οι σφαίρες αεροβόλου στην κοιλιακή χώρα και στα πλευρά. Η πρόγνωση ήταν κακή και η αποκατάσταση των καταγμάτων αβέβαιη και λόγω της διατομής του νωτιαίου μυελού σε υψηλό σημείο και εξαιτίας απώλειας ζωτικών λειτουργιών.

“Κουράστηκε η ψυχή μας να μαζεύουμε τα συντρίμμια που αφήνει η ασυνειδησία σας”

Το ζώο πέθανε λίγο μετά τη μεταφορά του στην κλινική και ο σύλλογος αδέσποτοι εθελοντές Λάρισας για όσα υπέστη αυτό το πλάσμα επισήμανε τα εξής:

“Η απόφαση δύσκολη αλλά τελικά δεν χρειάστηκε να αποφασίσουμε… Ο σκυλάκος λίγη ώρα μετά ακούμπησε το κεφάλι του στο χέρι της εθελόντριας και έκλεισε τα μάτια του.

Δικαίως ο σύλλογος για το δράμα και αυτού του ζώου που τόσο υπέφερε εξαιτίας των ανθρώπων τονίζει “κουράστηκε η ψυχή μας να μαζεύουμε τα συντρίμμια που αφήνει η ασυνειδησία σας.”
Τέλος σύμφωνα πάντα με τον σύλλογο ο δήμος Νίκαιας ενημερώθηκε για το χτυπημένο σκυλί αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το βοηθήσει.

Πηγή: zoosos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here