Περνούν τα Σαββατοκύριακα στο αστυνομικό τμήμα

383

«Σφύζει» από ζωή τα Σαββατοκύριακα το Αστυνομικό Μέγαρο της Λάρισας εδώ και περίπου δύο μήνες και αυτό θα συνεχιστεί -όπως όλα δείχνουν- για τα επόμενα δύο χρόνια. Παραπάνω από 30 νέοι Λαρισαίοι δίνουν το «παρών», την ώρα που παίζει η αγαπημένη τους ομάδα τόσο στο μπάσκετ όσο και στο ποδόσφαιρο.

Επρόκειτο για άτομα που συνελήφθησαν για επεισόδια που έγιναν πριν από αγώνα μπάσκετ της ΑΕΛ στην Καρδίτσα για το τοπικό πρωτάθλημα, και στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη καταδικάστηκαν από το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο της γειτονικής πόλης.

Οι συνολικές ποινές τους -όλες έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα- κυμαίνονται από 25 μέχρι 27 μήνες φυλάκισης για αδικήματα που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά τους κατά των αστυνομικών αλλά και για αντικείμενα που βρέθηκαν στο λεωφορείο και έξω από αυτό.

Μεταξύ των ποινών όμως ήταν και η απόφαση να πηγαίνουν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένουν όταν παίζει η ΑΕΛ. Από τα 37 άτομα που τιμωρήθηκαν, κάποιοι ζούνε σε άλλες πόλεις εκτός Λάρισας και ως εκ τούτου δεν έρχονται στο Μέγαρο της Νεάπολης.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφερόταν πως οι 37 αυτοί φίλοι της ΑΕΛ έπρεπε να βρίσκονται στο τμήμα για τα επόμενα δύο χρόνια όταν αγωνίζονται οι «βυσσινί» σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ αλλά και βόλεϊ τόσο εντός και εκτός έδρας! Κάτι τέτοιο σήμαινε πως δεν θα έφευγαν καθόλου από το τμήμα αφού έπρεπε να βρίσκονται δύο ώρες πριν και δύο ώρες μετά τα ματς. Αν αναλογιστούμε πως άλλες δύο ώρες περίπου διαρκεί ένας αγώνας ανεξαρτήτως αθλήματος, τότε χρειάζονταν έξι ώρες για κάθε αγώνα. Δηλαδή 18 ώρες μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Ωστόσο κάτι τέτοιο άλλαξε με αίτηση που έγινε δεκτή, πριν από λίγο διάστημα, από την Εισαγγελία και η παρουσία τους περιορίστηκε μόνο στο μπάσκετ (εντός και εκτός έδρας σε αγώνες της Α1 ΕΣΚΑΘ τοπικής θεσσαλικής κατηγορίας δηλαδή), στο ποδόσφαιρο (μόνο στα εντός έδρας ματς και με την προϋπόθεση να αγωνίζεται η ομάδα στη Super League) ενώ έπαψε για το βόλεϊ.

Η τιμωρία τέτοιου τύπου δεν είναι ασυνήθιστη. Ειδικά τα τελευταία χρόνια επιβάλλεται συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Όμως είναι πρώτη φορά για τα δεδομένα της περιοχής που εφαρμόζεται σε τέτοιον αριθμό ατόμων ταυτόχρονα. Αστυνομικοί είναι επιφορτισμένοι να επιτηρούν τους φιλάθλους στο εξάωρο κάθε αγώνα.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here