Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Πάνου Χρυσοστόμου στον Μύλο του Παππά

306

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Χρυσοστόμου «Soundtrack – Συνεντεύξεις με δημιουργούς της μουσικής των εικόνων» παρουσιάζεται την Τρίτη 11 Ιουνίου στις 20:30 στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο, 291 όροφος, αμφιθέατρο), με την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Θα μιλήσουν: Γιάννος Αιόλου – συνθέτης
Πάνος Καραϊσκος – μουσικός παραγωγός
Κωνσταντίνος Παπακώστας – πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου φίλων μουσικής Ennio Morricone Ελλάδας
Πάνος Χρυσοστόμου – δημοσιογράφος, συγγραφέας
Συντονίζει η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη
Χαιρετισμό θα απευθύνει η διευθύντρια της ΕΡΤ Λάρισας Κατερίνα Παπακωνσταντίνου.

Το βιβλίο

Είκοσι δύο σπουδαίοι συνθέτες, καλλιτέχνες διεθνούς ακτινοβολίας. αλλά και μερικοί από τους εκλεκτούς έλληνες συναδέλφους τους που έγραψαν ή ακόμα γράφουν μουσική για τον κινηματογράφο, σε αποκλειστικές συνεντεύξεις τους, συγκεντρωμένες σε μια μοναδική έκδοση.

Trevor Jones, Alan Menken, James Newton Howard, Γιάννος Αιόλου, Hans Zimmer, Michael Kamen, Νίκος Κυπουργός, Nicola Piovani, Alexandre Desplat, Μίκης Θεοδωράκης, Elliot Goldenthal, Νίκος Μαμαγκάκης, Philip Glass, Goran Bregovic, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Yann Tiersen, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Gabriel Yared, David Arnold, Mychael Danna, Wim Mertens, Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Μέσα από γλαφυρές διηγήσεις και σπάνια ντοκουμέντα μαζί με κάποιες εξομολογήσεις, μια πλειάδα εκλεκτών δημιουργών περιγράφουν στον ειδικευμένο θεατή-ακροατή, αλλά και στον αδαή ή αδιάφορο στις λεπτομέρειες, αυτό το ενιαίο και αδιαίρετο ‘παζλ’ που αποτελεί η μουσική του κινηματογράφου.
Πολλά … Όσκαρ, άλλα βραβεία, διακρίσεις, ταλέντο, σκληρή δουλειά, αλλά το κυριότερο δημιουργικότητα στο έπακρο, είναι επίσης συγκεντρωμένα σε αυτή την έκδοση, με την παρουσία τους.
Η μουσική του κινηματογράφου λοιπόν, σε όλες τις εκφάνσεις της και μέσα από τα λόγια αυτών που τη δημιουργούν. Όχι κάποιων θεωρητικών του χώρου, αλλά μέσα από τα μάτια των ίδιων των δημιουργών της.
Κι όχι ερήμην αυτών, αλλά με την «παρουσία» τους, ακόμα κι όταν όπως προκύπτει και θα διαβάσετε μερικοί από αυτούς διαφωνούν εντελώς μεταξύ τους.

-Κλακέτα… και πάμε!

Ο συγγραφέας
Ο Πάνος Χρυσοστόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και θεώρησε απολύτως φυσικό μετά από σπουδές μουσικής και δημοσιογραφίας, να στραφεί με αξιώσεις σε μια πιο εξειδικευμένη εκδοχή ρεπορτάζ.
Έτσι, ως επαγγελματίας πια από το 1988, (αλλά με καρδιά ερασιτέχνη) έγινε συντάκτης, στέλεχος περιοδικών, εφημερίδων, παραγωγός αλλά και παρουσιαστής πολιτιστικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, με ειδίκευση στη μουσική και τον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, για 12 χρόνια μουσικοκριτικός στο “Ποπ και Ροκ”, “free lancer” συνεργάτης σε δεκάδες έντυπα μέχρι σήμερα, με παρουσία κατά καιρούς σε όλα τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και δημιουργός όλων των κινηματογραφικών λημμάτων στην εγκυκλοπαίδεια “Δομή”.
Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, εν μέσω οικογένειας, τριών παιδιών, κριτικών για τις ταινίες, συνεντεύξεων με καλλιτέχνες του εξωτερικού και φυσικά τις πολλές μουσικές εκπομπές του στην Ελληνική Ραδιοφωνία, αποφάσισε να εκθέσει (και να εκτεθεί) μια σειρά εμπειριών του, μέσω της συγγραφής. Αυτό το έκτο του βιβλίο έρχεται σχεδόν τεσσερισήμισι χρόνια μετά το προηγούμενο και είναι μέχρι στιγμής το πιο βιωματικό απ’ όλα.
Θα υπάρξει και συνέχεια.

Προηγούμενα έργα του συγγραφέα:
• Τάσος Ψαρράς – Μονογραφία (Νοέμβριος 2004, εκδόση «Ε.Ε.Σ.»)
• Graffiti Ιστορίες – Διηγήματα (Μάιος 2005, εκδόσεις «Αγκυρα»)
• Νίκος Μαμαγκάκης – Μουσική ακούω, ζωή καταλαβαίνω. Βιογραφία (Δεκέμβριος 2006, εκδόσεις «Αγκυρα», Υποψηφίο για Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας στην κατηγορία «Χρονικού – Μαρτυρίας»)
• Είμαι …blogger και είμαι καλά! (Μάιος 2009, εκδόσεις «Μετρονόμος»)
• Μη μιλάς (Δεκέμβριος 2014, εκδόσεις «Bee group»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here