Παρουσίασε το «Ενωμένο Κιλελέρ» ο Θανάσης Μούσιος (ΦΩΤΟ)

616

Παρουσίασε τον συνδυασμό “Ενωμένο Κιλελέρ” το απόγευμα της Τετάρτης ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Θανάσης Μούσιος.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Η επιλογή του ονόματος «Ενωμένο Κιλελέρ» αλλά και του λογότυπου δεν έγιναν τυχαία. Και τα δύο υπηρετούν τη φιλοσοφία, που διέπει τη δημοτική μας παράταξη. Με αυτά αποτυπώνεται η ταυτότητα και το όραμά μας για έναν Δήμο Κιλελέρ δυναμικό, εξωστρεφή και ταυτόχρονα χρήσιμο – αλληλέγγυο στους πολίτες  του. Για έναν Δήμο όπου ο κάθε δημότης έχει λόγο στις αποφάσεις που επηρεάζουν την καθημερινότητα, το πορτοφόλι και το μέλλον του. Έχει λόγο στις σημαντικές αποφάσεις για το χωριό του, για τη λειτουργία του Δήμου μας, για την προοπτική του τόπου μας.

ΤΟ  ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ

Η υιοθέτηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τον «Κλεισθένη», καθιστά επιτακτική την ανάγκη για ευρεία συνεννόηση και συναίνεση. Επιβάλλεται να αφήσουμε στην άκρη την παλιά λογική της περιχαράκωσης και της όξυνσης και να συναντηθούμε στον ίδιο δρόμο όσοι πραγματικά έχουμε διάθεση να προσφέρουμε με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια.

Δυστυχώς, η έλλειψη σχεδίου για την ανάπτυξη της περιοχής μας έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε εγκλωβιστεί στη στασιμότητα και τη συντήρηση την ώρα που άλλοι δήμοι κάνουν όχι μονάχα βήματα αλλά άλματα μπροστά.

Πιστεύω ότι ο τόπος μας δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει άλλα τέσσερα χρόνια να πάνε χαμένα, άλλες ευκαιρίες να μείνουν ανεκμετάλλευτες. Στις 26 Μαΐου κρίνεται το αν θα φύγουμε μπροστά, ενωμένοι και αλληλέγγυοι ή αν θα μείνουμε πάλι πίσω, ουραγοί των εξελίξεων.

ΤΟ   ΕΜΒΛΗΜΑ

Στο «Ενωμένο  Κιλελέρ» βάζουμε το κοινό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον. Το λογότυπό μας  σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, τη νέα πρόταση που εμείς θα θέσουμε στην κρίση των συμπολιτών μας στις 26 Μαΐου. Θέλουμε να  αποκαταστήσουμε την ενότητα στις τοπικές μας κοινωνίες, που τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί.

Θέλουμε να είμαστε οι συμπαραστάτες  σε κάθε δημότη. Ερχόμαστε  να ενώσουμε  και όχι να διχάσουμε, να εργαστούμε για όλους και όχι να ξεχωρίσουμε  τους δημότες σε «δικά μας» και «δικά τους» παιδιά.

Οι πέντε Δημοτικές Ενότητες αποτυπώνονται με ξεχωριστά χρώματα στο έμβλημά μας και όχι τυχαία. Δείχνουμε, έτσι, ότι αναγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες  της κάθε περιοχής και αναδεικνύουμε τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητές της. Με ένα επεξεργασμένο σχέδιο δράσης, όχι αποσπασματικό, ούτε τυχαίο. Σε αυτό το σχέδιο κάθε χωριό έχει τον ρόλο του και βάζει το δικό  του λιθαράκι στην ανάπτυξη και την πρόοδο του Δήμου μας. Η ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου είναι για μας αδιαπραγμάτευτη, όπως  και η πλήρης διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων, σε όλες μας τις ενέργειες.

Η   ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ   ΜΑΣ

Στο «Ενωμένο Κιλελέρ» συναντιόμαστε άνθρωποι µε διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Ξέρουμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες του Κιλελέρ δεν πρόκειται να λυθούν φορώντας πράσινα, κόκκινα ή γαλάζια γυαλιά. Γι’ αυτό προτιμάμε να τα βλέπουμε όπως είναι και όχι κάτω από κομματικά πρίσματα. Λειτουργώντας χωρίς δεσμεύσεις ή κομματικές εξαρτήσεις.

Αφουγκραζόμαστε τους συμπολίτες μας, που ζητάνε ανανέωση σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε πολιτικές και πρακτικές που τους έχουν πληγώσει. Ζητάνε μια δημοτική αρχή που να δουλεύει με σχέδιο και αποτελεσματικότητα για έναν Δήμο Κιλελέρ σύγχρονο και ανθρώπινο. Κι αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε. Με τις  επιστημονικές  μας γνώσεις, με έντιμη και υπεύθυνη διοίκηση, με διάθεση  συνεργασίας,  με διάλογο  και  σύνθεση, θέλουμε να πάμε το Δήμο μας μπροστά. Μακριά από ηγεμονισμούς, αυταρχισμούς και αλαζονικές συμπεριφορές.

Για το καλό του τόπου μας επιδιώκουμε τη συνεννόηση με όλους, δίχως  αποκλεισμούς.  Αποστρεφόμαστε το ψέμα, το τάξιμο που… δεν χαλάει  σπίτι, την υπόσχεση που ξέρουμε ότι δε θα μπορέσουμε να τηρήσουμε. Και πιστεύουμε ότι η ενασχόληση με τα δημοτικά  πράγματα δεν είναι  επιχείρηση  αλλά κοινωνική προσφορά.

ΟΙ  ΣΤΟΧΟΙ  ΜΑΣ

– Θέλουμε έναν σύγχρονο, πρωτοπόρο, εξωστρεφή Δήμο Κιλελέρ, υπόδειγμα λειτουργίας, που δεν φορτώνει τους δημότες με προβλήματα αλλά τους δίνει λύσεις. Καθαριότητα και τάξη, που ξεκινά έξω από την πόρτα του σπιτιού μας και φθάνει μέχρι  τις  πλατείες,  τις  παιδικές  χαρές, τα σχολεία, τους χώρους άθλησης και πολιτισμού. Κανένας κοινόχρηστος χώρος στο σκοτάδι, κανένας δημοτικός δρόμος  στη  λάσπη.

– Θέλουμε  τους  αγρότες  και  τους  κτηνοτρόφους  μας   ενημερωμένους,  υπεύθυνα και  εμπεριστατωμένα  από  τον  Δήμο  μας,  για  όλα  τα  διαθέσιμα  εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να δυναμώσουν και να εκσυγχρονίσουν τις εκμεταλλεύσεις τους. Εξασφαλίζοντας σύγχρονες υποδομές, ώστε να μπορούν να φθάνουν με ευκολία στο χωράφι και στο μαντρί τους. Ο Δήμος Κιλελέρ οφείλει να αναδείξει την προστιθέμενη  αξία  μέσα  από  την πιστοποίηση  για  τα εξαιρετικά  προϊόντα  του τόπου  μας  αλλά  και την  υποστήριξη κάθε συνεργατικής δράσης των παραγωγών μας. Δείχνοντας, παράλληλα, ιδιαίτερη ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος με αρχές και κανόνες για όλους, που θα αποτρέπουν τις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων να καταλήγουν στα χαντάκια!

– Θέλουμε ένα πραγματικά ευνοϊκό περιβάλλον για την εγκατάσταση νέων επιχειρήσεων στην περιοχή μας και την υποστήριξη όσων ήδη υπάρχουν. Η διασύνδεση του Δήμου με  τις τοπικές επιχειρήσεις μπορεί να δώσει προοπτική στους επαγγελματίες αλλά και απασχόληση  στους άνεργους της περιοχής μας με αξιοπρέπεια και αξιοκρατία. Επεξεργαζόμαστε μία αμοιβαία συμφωνία με εξαιρετικά θετικό  κοινωνικό  αποτύπωμα, που θα στηρίζει στην πράξη  τους ανθρώπους οι  οποίοι επενδύουν στον Δήμο Κιλελέρ και θα βοηθά τους ανέργους μας να βρουν  δουλειά.

– Θέλουμε  έναν  Δήμο ανθρώπινο,  φιλικό προς τον πολίτη με ισχυρές κοινωνικές  δομές και έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους ηλικιωμένους, στους  αδύναμους,  σε όσους η κρίση έχει φέρει σε δυσχερή θέση. Δεν είναι δυνατόν η  βοήθεια προς αυτούς τους ανθρώπους να επαφίεται στην πρωτοβουλία εθελοντικών φορέων. Άλλοι Δήμοι λειτουργούν εδώ και χρόνια δομές όπως κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία ακόμη και φροντιστήρια.

– Θέλουμε έναν Δήμο αφοσιωμένο στις ανάγκες της νεολαίας μας, που της δίνει βήμα και λόγο. Έναν Δήμο που υποστηρίζει με αυξημένη χρηματοδότηση τους  Πολιτιστικούς, Εξωραϊστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, τους Συλλόγους Γυναικών και τους Αιμοδοτικούς Συλλόγους όλων των χωριών. Η υποστήριξη αυτών των Συλλόγων καλλιεργεί και αναπτύσσει τον πολιτισμό στον τόπο μας ενώ κάθε ευρώ που δίνεται, πιάνει πραγματικά τόπο και αυτά τα λεφτά ενισχύουν την τοπική μας οικονομία.

ΠΩΣ  ΘΑ  ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ

–  Προχωρώντας ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας, με επεξεργασμένο σχέδιο και μετρήσιμα αποτελέσματα.
–  Με μεθοδική δουλειά, επιστημονική γνώση και ρεαλιστικό όραμα για τον τόπο μας.
–  Με την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.
–  Με διαφάνεια στην άσκηση του έργου μας και ουσιαστική, δημόσια λογοδοσία.
–  Με ειλικρίνεια, εντιμότητα, ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον τόπο μας.
– Με συνεννόηση, συλλογική δράση και ανταπόκριση στη βούληση των τοπικών  κοινωνιών.
– Με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους αδύναμους, σεβόμενοι την αξιοπρέπεια όλων.
– Με ανταποδοτικές και σύγχρονες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
– Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
–  Έχοντας  χρήσιμη  και καθημερινή συνεργασία  με την εκπαιδευτική κοινότητα και  τη  νεολαία.
–  Έχοντας  ανοιχτές  πόρτες  για  όλους.
– Με την επιβράβευση της προσφοράς και του εθελοντισμού.
–  Με  προγράμματα  μαζικού αθλητισμού, πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας.
–  Με μέριμνα και προστασία για τα αδέσποτα ζώα.

Καθημερινά οι ιδέες μας βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση, καθημερινά γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Θέλω να καλέσω όλους τους δημότες του Κιλελέρ να σταθούν στο πλευρό μας και μαζί να δώσουμε τον νικηφόρο αγώνα για την αλλαγή στον Δήμο μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here