Παρουσιάστηκε στο ΓΝΛ η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης για τον κορωνοϊό

248

Yπο την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του δικτύου «Αργώ» το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε συνεργασία με την Άμκε ΔΙΟΔΟ διοργάνωσε εκπαιδευτική ενημερωτική συνάντηση με το Νοσηλευτικό Προσωπικό που εργάζεται στις κλινικές Covid , Κοινωνικούς Λειτουργούς του Νοσοκομείου και Ψυχολόγους του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, στα πλαίσια του προγράμματος « Έναρξη της λειτουργίας της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης για τον Covid-19».
Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος, η εκπαίδευση του προσωπικού στην χρήση ηλεκτρονικής ταμπλέτας καθώς και η ενημέρωση του πάνω στις Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας.
Την έναρξη της συνάντησης πραγματοποίησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γρηγόρης Βλαχάκης αναφερόμενος στην σημασία του προγράμματος και στην ανάγκη συνεργασίας για τις δράσεις του Κ.Ψ.Υ για την ψυχολογική υποστήριξη Νοσηλευτών και ασθενών με Covid 19.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Ψυχολόγος κα Ποτουρίδου Παναγιώτα, Επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος και αναφέρθηκε στα στάδια του καθώς και στο έργο και την συνεργασία των δύο φορέων.
‘Έπειτα η κα Μόσιου Αναστασία Ψυχολόγος αναφέρθηκε στο άγχος και την διαχείριση του, ενώ η Ψυχολόγος κα Κεχαγιά Άρτεμις για τις Ά Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για νοσοκομειακούς.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν η κα Παπαντωνίου Παναγιώτα Κοινωνική Λειτουργός και η κα Ζήση Βασιλική Διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γ.Ν.Λ.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here