Παραιτήθηκε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας μετά από επεισόδιο με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ;

154

Την παραίτησή του υπέβαλε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του istigmes.gr ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Μπάμπης Μπαλής λίγες μόνον ημέρες έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 21/1. Ο κ. Μπαλής φέρεται να ήρθε σε σύγκρουση με τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ.Σερέτη την περασμένη εβδομάδα , καθώς υπήρξε μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο κατά την διάρκεια συνάντησή τους στο γραφείο του Διοικητή της ΥΠΕ. Ο κ. Μπαλής από εκείνη την στιγμή έχει υποβάλει την παραίτησή του η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτή, ενώ καταβάλλονται πολιτικές προσπάθειες να αλλάξει την απόφασή του. Είναι πάντως απορίας άξιο τί είναι αυτό που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του νέου Διοικητή ώστε να τον οδηγήσει σε αυτή τουτην απόφαση, καθώς είναι γνωστό πως πρόκειται για ένα στέλεχος στο χώρο της υγείας που χαίρει εκτίμησης, έχει γνώσεις, είναι συνθετικός και πολύ προσεκτικός με τα θέματα της διοίκησης.

Ο κ. Μπαλής που κατάγεται από την Κρανέα Ελασσόνας, είναι μέλος του Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού στο Εργαστήριο Κυτταρογενετικής και Μοριακής Γενετικής, της Ιατρικής Σχολής Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ την τριετία 2013-2016 διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου (επί θητείας Καραμπάτσα), & το τελευταίο διάστημα της θητείας του εκτελούσε χρέη διοικητή.

Μάλιστα όταν αποχώρησε ο κ. Μαπλής από το Νοσοκομείο του Βόλου το 2016 από το Σύλλογο Εργαζομένων του «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, είχε εκδοθεί μία διθυραμβική για το πρόσωπό του ανακοίνωση η οποία δείχνει την ποιότητα και τα διοικητικά του προσόντα: «θα θέλαμε με τη σειρά μας να εκφράσουμε την εκτίμησή μας για έναν άνθρωπο που με την στάση του την συμπεριφορά του και τις γνώσεις του συνέβαλε θετικά στο μέτρο του δυνατού στην απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου και στην αναβάθμισή του.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του συνέπεσε με την εμφάνιση πολλών δυσκολιών, που ανέτρεψαν δεδομένα και δημιούργησαν αντίξοες συνθήκες.

Ωστόσο προσπάθησε και συνδύασε την καθημερινή διοικητική πρακτική με δράσεις και αποφάσεις προς όφελος πάντα του νοσοκομείου και των ασθενών.

Ο βαθμός επίτευξης των στόχων που έθετε και ο τρόπος λειτουργίας ήταν προϊόν συλλογικής και άοκνης εργασίας όλων μας.

Αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι ένας πολύτιμος συνεργάτης, συμπαραστάτης που έβαλε πλάτη για πολλούς μήνες μόνος του διοικώντας το νοσοκομείο με ήθος, αθόρυβα με εργασιακή γαλήνη, προσπάθησε και έδωσε σημασία σε πράγματα που αξίζουν και πάντα μπροστά το «εμείς» και όχι το «εγώ». Ο πύχης τέθηκε πολύ ψηλά.

Ο κ. Μπαλής πρώτος από αριστεράλίγες ημέρες πριν στις 21/1 στο γραφείο του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κατά την ορκωμοσία του

Ευχαριστούμε για την συνεργασία με έναν άνθρωπο με ανοιχτή ματιά, με όραμα, δημιουργικότητα.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως θα «συναντηθούμε» ξανά, καθώς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο για το Νοσοκομείο μας όπως μαζί προσπαθήσαμε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την καλή συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια που μας προσέφερε και να του ευχηθούμε καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία στα νέα του καθήκοντα στην εκπαίδευση στην οποία έχει να δώσει πολλά. Όπου θα εμπλουτίζει πλέον με τις γνώσεις του τους μαθητές του.

Και όπως υποστηρίζει ο Ν. Καζαντζάκης

Ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Και όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνετε χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας το μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες».

Πηγή: istigmes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here