Παρέμβαση Κόκκαλη για τη στήριξη των επαγγελματιών στα παράλια της Λάρισας

104

Να μειωθεί το αντάλλαγμα απλής χρήσης του αιγιαλού παραλίας στα παράλια του δήμου Λάρισας λόγω της δυσμενούς συγκυρίας με την πανδημία, ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
Στην αναφορά του ο Λαρισαίος πολιτικός επισυνάπτει και τη σχετική επιστολή του αρμοδίου δημάρχου Αγιάς κ. Νίκου Ντάγκα, όπου επισημαίνεται η αναγκαιότητα μείωσης του ανταλλάγματος, για την στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου των παραλίων, που τόσο έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.
Αναλυτικά η επιστολή: «Ο Δήμος Αγιάς με την αριθμ. 35/2021 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς προέβη στον καθορισμό του ανταλλάγματος παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού παραλίας και στον καθορισμό των χώρων μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας σε τρίτους.
Κατά την λήψη της απόφασης έγινε ιδιαίτερη μνεία από το σώμα, στο γεγονός ότι με τον Ν.4787/2021,ΦΕΚ A 44 για το έτος 2021 το ύφος του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος καθορίστηκε σε ποσοστό 60% του υπολογισθέντος ανταλλάγματος, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το έτος 2020 ήταν40%.
Όπως όλοι γνωρίζουμε ο κλάδος της Εστίασης και των Συναφών Επαγγελμάτων είναι αυτός ο οποίος έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον επαγγελματικό κλάδο από την πανδημία.
Η επιβολή και δεύτερου lockdown επιβάρυνε περαιτέρω την ήδη δυσχερή θέση των επιχειρήσεων του Κλάδου Εστίασης. Η θερινή περίοδος δεν θα ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς ή θα ξεκινήσει καθυστερημένα . Επιπλέον δεν έχουν λυθεί θέματα όπως ο εμβολιασμός των εμπλεκομένων στην εστίαση και ο τρόπος μετακίνησης τουριστών -ταξιδιωτών. Υπό το φάσμα αυτό η περίοδος που απομένει για την περιοχή μας αγγίζει μετά βίας το δίμηνο λειτουργίας των beachbars και εστιατορίων.
Παρακαλούμε για την υλοποίηση του δίκαιου και εύλογου αιτήματος μας για την μείωση του καταβαλλόμενου ανταλλάγματος στο 40 % -όπως και το2020.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here