Παράσταση χορού στο Γενί τζαμί «*E *E»

318

Στο πλαίσιο του 4ου φεστιβάλ Open Nights που διοργανώνεται από την ομάδα χοροθεάτρου OFF ART και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας απο τις 28 Μαρτίου -14 Απριλίου με βάση το Μουσουλμανικό τέμενος (Γενί τζαμί) αλλά και εκδηλώσεις στον Μύλο του Παππά και στο Stage, με θέμα την “Αιδώ”, παρουσιάζεται το Σάββατο 6 Απριλίου στο Γενί τζαμί, η παράσταση χορού:

*E *E improvisation dance performance

Ερμηνεία / κοστούμια / μουσική & σκηνική επιμέλεια: Έφη Δήμου, Ελισάβετ Πλιακοστάθη
Διάρκεια: 120′, όπου το κοινό μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει όποτε θέλει.

Είσοδος ελεύθερη/
Το *E*E είναι μία δράση η οποία αναπτύσσεται αυτοσχεδιαστικά και άμεσα από τις Ελισάβετ Πλιακοστάθη και Έφη Δήμου.
Τι συμβαίνει όταν αντικρύζουμε δύο σώματα που χορεύουν; Τι νιώθουμε; Πώς συνδεόμαστε με το χορό τους; Με ποιούς τρόπους αναγνωρίζουμε στη δράση τους ιστορίες; Είναι ιστορίες που μας αφηγούνται ή που εμείς φτιάχνουμε μαζί τους;
Μας παρασύρουν με την παρουσία τους; Μας προκαλούν να περιεργαστούμε τις λεπτομέρειες έτσι όπως κινούνται και μετακινούνται ανάμεσά μας ή μας προτρέπουν να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα;
Μια παράσταση που συντίθεται εκείνη τη στιγμή, στο εδώ και τώρα. Μία συνεχόμενη πράξη σύνδεσης. Μία πρακτική συσχέτισης. Μία ενδεχόμενη συνομιλία όπου διακρίνονται προθέσεις και αποφάσεις με σκοπό να εμφανιστούν χαρακτήρες, μικρά ή μεγαλύτερα επεισόδια, εικόνες και αναφορές στις αισθήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες: https://58plus3danceco.wordpress.com/today/
Trailer: https://vimeo.com/264739384

Η Ελισάβετ και η Έφη συναντήθηκαν το 2016 και από τότε μελετούν ιδέες που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από την τεχνική του partnering. Στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται για το comprovisation (compose & improvisation) ως ένα εργαλείο το οποίο αποτελεί από μόνο του τον πυρήνα και το σκοπό των συναντήσεών τους και όχι το μέσο και η μέθοδος παραγωγής υλικού. Ένα από τα αποτελέσματα της έρευνάς τους είναι η δράση *E *E.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here