Παράλια Λάρισας: «Εμφύλιος» ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων για τους πρόσφυγες

1624

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ, Πηγή: eleftheria.gr

Εμφύλιος, που θα τους φέρει αντιμέτωπους στις δικαστικές αίθουσες, ξέσπασε μεταξύ ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων της παραλιακής ζώνης του νομού Λάρισας, για τη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή.

Μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων- Ενοικιαζόμενων Δωματίων, της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και αντίστοιχα της Ομοσπονδίας, οι οποίοι διατηρούν, οι περισσότεροι, επιχειρήσεις στην παραλιακή ζώνη του νομού Λάρισας, αποφάσισαν να στραφούν δικαστικά εναντίον όσων επιχειρηματιών φιλοξενούν πρόσφυγες στα καταλύματά τους, καταγγέλλοντάς τους για υποβάθμιση της περιοχής, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη των επιχειρήσεών τους, στον τουρισμό.

Υποστηρίζουν ότι η φιλοξενία των προσφύγων στην περιοχή θα λειτουργήσει εις βάρος του τουρισμού και σημειώνουν πως «κινδυνεύουν να ακυρωθούν συμβόλαια που έχουν υπογραφεί με τουριστικούς πράκτορες της Πολωνίας και της Σερβίας, καθώς οι τουρίστες δεν θα θέλουν να κάνουν διακοπές στην περιοχή μαζί με τους πρόσφυγες.

Να θυμίσουμε ότι η Πολωνία, δεν δέχεται πρόσφυγες στα εδάφη της και ο λαός της έχει εκλέξει ακροδεξιά κυβέρνηση…

Θα χάσουμε έσοδα στις επιχειρήσεις μας και ζητούμε να μας αποζημιώσουν όσοι αποφάσισαν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες…».

Το θέμα αυτό συζητήθηκε σε έκτακτη συγκέντρωση που συγκάλεσε χθες στο Επιμελητήριο Λάρισας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, όπου τα μέλη που παρευρέθηκαν συμφώνησαν να προβούν σε δραστικές λύσεις, με στόχο να σταματήσει η ροή και η φιλοξενία προσφύγων στα παράλια της Π.Ε. Λάρισας.

«Δεν μας αφήνουν περιθώρια. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Μας κάνουν ζημιά στην τουριστική κίνηση. Θα χάσουμε τις επιχειρήσεις μας…» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, κ. Θανάσης Μητρόπουλος.

«Μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων στην παραλιακή ζώνη του νομού Λάρισας, στηρίζεται στον τουρισμό που προέρχεται από την Πολωνία, τη Σερβία και τη Τσεχία. Είναι σίγουρο ότι αυτοί οι τουρίστες θα ακυρώσουν τα συμβόλαιά τους και θα χάσουμε σημαντικά έσοδα…

Ζητούμε από τους επιχειρηματίες που φιλοξενούν πρόσφυγες να μας αποζημιώσουν για διαφυγόντα κέρδη» τόνισε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων, κ. Ηλίας Ευσταθίου.

Ο ίδιος υποστήριξε επίσης: «Η πολιτεία είναι αδιάφορη για την περιοχή μας, που χρόνια τώρα μέσα στην οικονομική κρίση προσπαθεί να σταθεί και να διατηρήσει τον τουρισμό της.

Ξαφνικά έχει να αντιμετωπίσει και το μεταναστευτικό πρόβλημα, σηκώνοντας ένα ακόμη βάρος, χωρίς να έχει συνέλθει ακόμη από τα πλήγματα που άφησε η κρίση στην οικονομία της.

Ακόμη και τον κόμβο Πυργετού, τον κοιτά από μακριά…».

Να σημειωθεί, ότι ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Π.Ε. Λάρισας, συγκαλεί εκ νέου συνάντηση των μελών του, την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, στις 6 μ.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here