Παπαευαγγέλου: Λάρισα, Καρδίτσα και ακόμη πέντε περιοχές έχουν τις περισσότερες νοσηλείες

150

Σταθερή αποκλιμάκωση της πανδημίας παρατηρείται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, καθώς κατά μέσο όρο τα νέα κρούσματα έχουν μειωθεί κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία την Πέμπτη, ο μέσος ημερήσιος όρος κρουσμάτων αυτήν την εβδομάδα είναι 20.000, ενώ η διάμεση ηλικία μειώθηκε στα 35 έτη. Και ενώ παρατηρείται ύφεση κρουσμάτων σε όλη τη χώρα, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων.

Νοσηλείες

Σύμφωνα πάντα με την καθηγήτρια, σήμερα νοσηλεύονται με κορονοϊό 5.000 άτομα σε όλη την επικράτεια. Η κάλυψη παραμένει στο 63% για απλές κλίνες και στο 88% για τις ΜΕΘ-Covid, παρά την αύξηση των νέων κλινών και τη συνεργασία του ΕΣΥ με τον ιδιωτικό τομέα. Αυξημένος αριθμός νοσηλειών τις τελευταίες 15 ημέρες καταγράφεται σε:

Κοζάνη

Αρκαδία

Αρτα

Ημαθία

Λάρισα

Καρδίτσα

Αχαΐα

Μεταλλάξεις

Η μετάλλαξη Ομικρον ευθύνεται για το 80% με 90% των νέων κρουσμάτων που αναλύθηκε σε μεγάλα αστικά κέντρα, μεταξύ των οποίων η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, περισσότερο από το 60% των νέων εισαγωγών στη Βόρεια Ελλάδα οφείλονται στη μετάλλαξη Δέλτα, κάτι που σημαίνει ότι η παραλλαγή είναι ακόμη εδώ και ότι η πίεση στο ΕΣΥ θα παραμείνει υψηλή, σύμφωνα με την κυρία Παπαευαγγέλου.

Πηγή: Protagon.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here