Πάνω από 2000 εξετάσεις από τις κινητές μονάδες υγείας της 5ης ΥΠΕ στα Φάρσαλα

438

Μεγάλη ανταπόκριση έδειξαν οι πολίτες της επαρχίας Φαρσάλων στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων από της κινητές μονάδες υγείας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, το οποίο ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή.
Για ενάμιση μήνα, αφού παρατάθηκε η παραμονή λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, οι κινητές μονάδες βρίσκονταν δίπλα στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατοντάδες πολίτες να πραγματοποιήσουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις.
Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν 270 μαστογραφίες, 258 εξετάσεις ωστικής πυκνότητας, 150σπιρομετρήσεις, 170 βιοχημικοί έλεγχοι, ενώ συνολικά έγιναν 2040 εξετάσεις.
Με αφορμή τη λήξη του προγράμματος, τις κινητές μονάδες επισκέφθηκε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ κ. Κωνσταντίνο Μπαλατσό. Ο κ. Εσκίογλου συνομιλώντας με τις εργαζόμενες στις κινητές μονάδες τις ευχαρίστησε για την προσφορά τους, εξήρε το έργο τους και τόνισε με νόημα πως «η κοινωνία της επαρχίας μας έχει κάνει σημαντικά βήματα σε ότι αφορά την κουλτούρα της ιατρικής πρόληψης κι αυτό φαίνεται από τα ενθαρρυντικά στοιχεία της μεγάλης προσέλευσης στις κινητές μονάδες».
Τον δήμαρχο Φαρσάλων και τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ υποδέχθηκαν η επισκέπτρια υγείας και υπεύθυνη των κινητών μονάδων κ. Μαρία Μαυρουδή, η τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων κ. Στυλιανή Χαρακοπούλου, η επισκέπτριας υγείας κ. Φανή Ζηκοπούλου, η επισκέπτρια υγείας κ. Ευδοξία Χατζή, η μαία κ. Κωνσταντίνα Μπουμπουδήμου και η τεχνολόγος – ακτινολόγος κ. Μαρία Κολιούμπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ