Πανεπιστήμιο Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων – Εκπαίδευση μέσα από την Τέχνη

296

Συνεχίζεται με ακόμη δυο νέα τμήματα το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση» το Σάββατο 19 Ιανουαρίου στο χώρο της Ιατρικής Σχόλης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO και πραγματοποιείται με την επιστημονική εποπτεία της Ε.Ε.Ε.Ε., σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).
Εκπαιδευτές του προγράμματος είναι η κ.κ. Γώγου Βασιλική, Θεολόγος – Φιλόλογος – εκπαιδεύτρια ενηλίκων και ο κ. Κουλαουζίδης Γιώργος, καθηγητής – Σύμβουλος εκπαίδευσης ενηλίκων στο ΕΑΠ και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.
Να αναφερθεί ότι το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε ολοκληρώθηκαν με επιτυχία άλλα πέντε εκπαιδευτικά προγράμματα στο χώρο του ΤΕΙ Λάρισας και στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα. Εκατό περίπου συμμετέχοντες – εκπαιδευτικοί της Α΄Βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και εκπαιδευτές ενηλίκων είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τόσο την εκπαιδευτική διαδικασία όσο και σύντομη ξενάγηση στη Δημοτική Πινακοθήκη, με αφορμή την ένταξη και την αξιοποίηση έργων τέχνης που φιλοξενούνται στο χώρο. Εκπαιδευτές του προγράμματος ήταν οι κ.κ. Καγιαβή Μαρία, καθηγήτρια – Σύμβουλος στο ΕΑΠ, Κωσταρά Έφη, υποψήφια διδάκτωρ στην εκπαίδευση ενηλίκων στο ΕΑΠ και Μπάρλος Αποστόλης, Θεολόγος – τέως παιδαγωγικός σύμβουλος των ΣΔΕ Θεσσαλίας.


Την ευθύνη για τον συντονισμό και την υλοποίηση του προγράμματος έχει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων και η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών δράσεων.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:
– στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ.: 2410680249 και 2410680250.
στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαρισαίων:https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here