Παναγιώτης Γούλας: Υποσχέθηκε ΠΡ.ΑΞεΙ.ς…

648

Παρουσίασε τις θέσεις του και υποσχέθηκε πράξεις ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Αξιών» (ΠΡ.ΑΞΙ) και υποψήφιος για το δήμο της Λάρισας Παναγιώτης Γούλας σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο σήμερα το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν όλοι εκεί… Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, η υποψήφια Δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, ο βουλευτής Κων. Μπαργιώτας, ο πρώην βουλευτής Εκτ. Νασιώκας και πλήθος κόσμου.

Αναλυτικά η ομιλία του:

“Σας ευχαριστώ θερμά για τη σημερινή παρουσία σας. Εγώ και οι συνεργάτες μου, αντλούμε αισοδοξία, δύναμη και κουράγιο για να προχωρήσουμε την Πρωτοβουλία μας , να την οδηγήσουμε προς τον τελικό της στόχο:

Να κάνουμε το Δήμο μας Εξωστρεφή, Σύγχρονο και Συμμετοχικό – τη Λάρισα μία Έξυπνη Πόλη, με Ισόρροπη Ανάπτυξη, ζωντανές γειτονιές και Κοινωνική Αλληλεγγύη.

Η Πρωτοβουλία Αξιών επιζητά την Πράξη έναντι της Εντύπωσης, το καθαρό σχέδιο έναντι των πελατειακών συναλλαγών, τις σύγχρονες πρακτικές έναντι των παλαιοκομματικών αντιλήψεων.

Έχουμε σταθερές αξίες και τις υπηρετούμε με νέες πολιτικές. Έτσι πιστεύουμε ότι ορίζεται η προοδευτική πολιτική. Βασίζεται σε αξίες και κοινωνικές ανάγκες. Όχι σε μικροπολιτικές στοχεύσεις της στιγμής και πρακτικές παρασκηνίου.

Δε θέλουμε να διχάσουμε την πόλη για να τη διοικήσουμε αλλά να την ενώσουμε για να την αλλάξουμε.

Ενώνουμε δυνάμεις, γνώσεις, γενιές, ελπίδες.

Ενώνουμε τους πολίτες σε ένα ρεαλιστικό σχέδιο για να ξεφύγουμε από την πεπατημένη οδό, να υπερβούμε την καθήλωση στο αυτονόητο και να ανοίξουμε νέους ορίζοντες, αντίστοιχους της αξίας της πόλης μας.

Ενώνουμε την πίστη μας στη δυναμική που έχει ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προερχόμαστε, εξάλλου, από μία πολιτική παράδοση που έδωσε μία μεγάλη βάση στην ανάπτυξη της Αυτοδιοίκησης , ως ενός εκ των τριών πυλώνων της Δημοκρατίας στον τόπο μας. Με νομοθετήματα και πολιτικές πρωτοβουλίες που στηρίζονταν στις σταθερές αξίες της Συμμετοχής, της Ισόρροπης Ανάπτυξης και της Κοινωνικής Συνοχής – αξίες που υπηρετούνταν από διαρκώς νέες πολιτικές.

Αυτή τη μεγάλη παράδοση της συνεχούς ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την τιμούμε και θέλουμε να τη συνεχίσουμε. Και θα τη συνεχίσουμε.

Θεωρούμε ότι οι δημιουργικοί πολίτες της Λάρισας δεν εκπροσωπούνται από μία ψευδεπίγραφη “προοδευτικότητα” που θεμελιώνεται μόνο στη διανομή της τοπικής εξουσίας. Και δεν ενθουσιάζονται με τη συντηρητική εναλλακτική που τους παρουσιάζεται σε πλούσιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα.

Η πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση με τον “Κλεισθένη” θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στη λειτουργικότητα των διοικήσεων σχεδόν όλων των Δήμων. Σημαντικό στοιχείο της είναι ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχάραξης της λαϊκής βούλησης. Νομοθέτημα που μπλοκάρει τη διοίκηση των ΟΤΑ, διαστρεβλώνει το μήνυμα της κάλπης και δίνει προτεραιότητα στα παζάρια για τη νομή της εξουσίας αντί για τη λύση των τοπικών και κοινωνικών προβλημάτων, δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ανήκει στη μεγάλη προοδευτική πολιτική παράδοση καταξίωσης της Αυτοδιοίκησης.

Όμως δεν είναι του παρόντος μια αναλυτική κριτική στον “Κλεισθένη”. Του παρόντος είναι να δώσουμε απαντήσεις πώς θα περιορίσουμε τις αρνητικές του συνέπειες και να εκμεταλλευθούμε τα (όποια) θετικά του στοιχεία.

Για αυτό εμείς προτάσσουμε την ανάγκη ρεαλισμού στα τοπικά σχέδια, συνέργειας του Δήμου με τους κοινωνικούς εταίρους της Λάρισας και ιδιαίτερα τους επιστημονικούς φορείς, συνεργασίας των δημοτικών δυνάμεων σε ξεκάθαρη προγραμματική βάση και δουλειά όλων, και κυρίως των ανθρώπων που έχουν τη γνώση για τη λύση των προβλημάτων.

Για εμάς, έχει μεγάλη σημασία η τοποθέτηση νέων προτεραιοτήτων.

Την πιο υψηλή θέση στις δικές μας προτεραιότητες την έχει το ζωντάνεμα της κάθε γειτονιάς. Λάρισα δεν είναι μόνο το κέντρο της και αναγκαία έργα δεν είναι μόνο αυτά που μπορούν να συγκεντρώσουν επικοινωνιακό ενδιαφέρον – ιδιαίτερα αυτά της προεκλογικής περιόδου.

Αναγκαία έργα είναι και αυτά που κάνουν τις γειτονιές μας όμορφες, ασφαλείς και αξιοβίωτες.

Γιατί η πραγματική αλλαγή της πόλης δεν μπορεί παρά να ξεκινήσει από τα θεμέλιά της, την κάθε γειτονιά της.

Θέλουμε να δώσουμε στον κάθε Λαρισαίο και Λαρισαία τη χαρά της συμμετοχής στη βελτίωση των καθημερινών συνθηκών ζωής . Την ικανοποίηση από την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Μόνο έτσι θα φτιάξουμε μαζί μια πόλη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here