Παιχνίδι από τον Μάιο σε 12 παιδικές χαρές της Λάρισας

525

Τέλη της ερχόμενης άνοιξης θα ξανανοίξουν δώδεκα παιδικές χαρές της Λάρισας, στις οποίες αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται έργα ανακατασκευής τους.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Συντήρησης Υπαίθριων Χώρων, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ειρήνη Σταθακαπούλου «οι εργασίες ξεκίνησαν πριν τα Χριστούγεννα και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Μαΐου, όπως προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση που υπογράφηκε με τον ανάδοχο του έργου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο αφαιρέθηκαν τα όργανα από πέντε παιδικές χαρές, που βρίσκονται σε περιφερειακές συνοικίες της Λάρισας, οι οποίες είναι οι εξής: πλατείας Αγίου Θωμά, πλατείας Οικονόμου Μαργαρίτη (στη συνοικία Παπασταύρου), οδού Ζάννου στη συνοικία Νέα Σμύρνη, πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου στους Αμπελόκηπους και πλατείας Σωτ. Ζιαζιά στη Χαραυγή, ενώ ξεκίνησαν εργασίες δημιουργίας νέας παιδικής χαράς στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα στο Αβέρωφ.

Αυτή την περίοδο, εργασίες αφαίρεσης οργάνων και ανακατασκευής συνεχίζονται στις εξής παιδικές χαρές: πλατεία Μπουκουβάλα – επί της Ηρώων Πολυτεχνείου κοντά στον ΟΣΕ, πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (πλατεία Ταχυδρομείου), επί των οδών Ηπείρου και Ψαρών στον Άγιο Νικόλαο, πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου δίπλα από την εκκλησία, πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και στο πάρκο του Αλκαζάρ κοντά στο Κηποθέατρο».

Αν και ο βροχερός καιρός δεν επιτρέπει στον ανάδοχο του έργου την ομαλή και καθημερινή συνέχεια των εργασιών, παρόλα αυτά, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους.

Να σημειωθεί ότι οι νέες αναμορφωμένες παιδικές χαρές, δημιουργούνται βάσει των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας και θα περιλαμβάνουν σύγχρονα όργανα και εξοπλισμό, με έμφαση στην ασφάλεια και στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Μεταξύ των οργάνων θα περιλαμβάνονται, σύνθετες κατασκευές (με σκοινιά), ελατήρια, τραμπάλες, κούνιες, περιστρεφόμενοι δίσκοι κ.α.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.460.687 ευρώ.

 Λένα Κισσάβου

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here