Παγκόσμιο κέντρο για «παραπέντε» ο Όλυμπος

446

Δεκάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο και κυρίως από το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται τις τελευταίες μέρες στον Όλυμπο κάνοντας διακοπές και συνδυάζοντας το αγαπημένο τους άθλημα που δεν είναι άλλο από το Παραπέντε.

Το μυθικό βουνό του Ολύμπου αποτελεί το καλύτερο ίσως πεδίο γι’ αυτού του είδους τον εναλλακτικό τουρισμό λόγω της μορφολογίας και των κλιματολογικών συνθηκών που δημιουργούν τα κατάλληλα θερμικά αέρια ρεύματα. Τα σημεία απογείωσης των αθλητών βρίσκονται στα Καλύβια Ολύμπου, στην Καριά και την Καλλιπεύκη.

Η συγκεκριμένη περιοχή θα μπορούσε να παραλληλιστεί με την αντίστοιχη της Χαβάης για τους σέρφερ και έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό ως το καλύτερο πεδίο για Παραπέντε στον Κόσμο. Για το 2018 οι αθλητές που θα επισκεφτούν την περιοχή για το Παραπέντε θα ξεπεράσουν τα 5.000 άτομα. Σε όλη την Ευρώπη οι αθλητές που ασχολούνται με το Παραπέντε ανέρχονται κοντά στο ένα εκατομμύριο ενώ τόσο υπολογίζονται και οι Ασιάτες που ασχολούνται μ’ αυτό το άθλημα.

Τους τουρίστες υποδέχτηκε ο π. αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής ο οποίος δήλωσε:

“Συνεχίζουμε τις προσπάθειες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Ολύμπου. Οι δυνατότητες που έχει το μυθικό βουνό του Ολύμπου είναι τεράστιες. Ο αθλητικός τουρισμός είναι μόνο ένα κομμάτι του. Σαν Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στον αθλητικό τουρισμό μέσα από δεκάδες διοργανώσεις που έχουμε κάνει. Το ίδιο κάνουμε και όσον αφορά στο Παραπέντε βελτιώνοντας αρχικά τις υποδομές που χρειάζονται αθλητές τόσο για την πρόσβαση όσο και τα σημεία απογείωσης και προσγείωσης. Μέχρι τώρα στην περιοχή είχαμε κυρίως Γερμανούς, είναι σημαντικό να ανοίξει και η αγορά της Ασίας καθώς αυτό θα μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Θέλουμε να έχουμε τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο και ο αθλητικός τουρισμός μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά σε αυτό” τόνισε ο κ. Θανάσης Παιδής.

Ο Στέλιος Μακροβασίλης εκπαιδευτής Παραπέντε και ιδιόκτητης του γραφείου Olympic Wings που ασχολείται με τον εναλλακτικό τουρισμό τόνισε:

“Όταν ξεκινήσαμε να δραστηριοποιούμαστε στην περιοχή κανείς από τους ντόπιους δεν πίστευε την εξέλιξη που θα είχαμε. Η περιοχή είναι πανέμορφη και μοναδική. Φέρνουμε χιλιάδες τουρίστες από το εξωτερικό και έχουμε δημιουργήσει αρκετές θέσεις εργασίας. Αυτή τη στιγμή ο Όλυμπος μπορεί να γίνει το Παγκόσμιο κέντρο για το Παραπέντε, κάτι που θα αλλάξει τελείως την περιοχή. Το Παραπέντε είναι ακριβό σπορ αφού ο εξοπλισμός κάνει από 5.000 έως 10.000 ευρώ και οι τουρίστες που ασχολούνται και έρχονται στην περιοχή ανήκουν στις υψηλές εισοδηματικές κατηγορίες, κάτι που σημαίνει ότι είναι τουρίστες που μπορούν να ξοδέψουν. Οι περισσότεροι είναι εργοστασιάρχες, επιχειρηματίες, σύμβουλοι και στελέχη επιχειρήσεων. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι υποδομές και κυρίως όσον αφορά στα καταλύματα. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Θανάση Παιδή.

Ο κ. Θανάσης Παιδής είναι συνεχώς κοντά μας και μας προσφέρει μεγάλη βοήθεια σε ό,τι χρειαστούμε ενώ σχεδιάζουμε και κάποιες σημαντικές δράσεις για το 2019 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας που θα έχουν Παγκόσμιο αντίκτυπο. Οι Κινέζοι που βρίσκονται στην Περιοχή έμειναν κατενθουσιασμένοι και όλοι δήλωσαν ότι θα επισκεφτούν ξανά την περιοχή φέρνοντας ακόμη περισσότερο κόσμο”.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here