Πάει… Φιλιππούπολη το τ. ΙΚΑ Λάρισας

706

Δυόμισι περίπου χρόνια, αφότου ολοκληρώθηκε ο δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός και αφού ενδιάμεσα χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί και να διεκπεραιωθεί πλήθος γραφειοκρατικών διαδικασιών, η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή στέγης των διοικητικών υπηρεσιών του τ. ΙΚΑ ξεκίνησε…
«Στις 14 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε στην «Ε» ο διευθυντής του περιφερειακού υποκαταστήματος μισθωτών ΕΦΚΑ Λάρισας, Γιώργος Σταυροθεόδωρος, θα αρχίσει η μετακόμιση των γραφείων και του αρχειακού υλικού, στο νέο κτίριο στο «Gaea Center», που όπως υπολογίζεται θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί τρεις εργάσιμες ημέρες, διάστημα στο οποίο δεν θα γίνονται συναλλαγές με τους πολίτες».

Σημειώνεται πως η μετεγκατάσταση του περιφερειακού υποκαταστήματος στη Φιλιππούπολη αποτελεί σημαντικό γεγονός όχι μόνο για τους 100 υπαλλήλους που θα αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον, τους χιλιάδες ασφαλισμένους της Λάρισας που για πρώτη φορά θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν περιφερειακά για να εξυπηρετηθούν αλλά και για τον ίδιο τον φορέα που έχοντας επαναπροσδιορίσει τον ρόλο του και την παρουσία του στο νομό υπόσχεται πως θα διασφαλίσει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.
Παρενθετικά θυμίζουμε πως στο κτίριο της Ασκληπιού το τ. ΙΚΑ μετακόμισε το 2002, όταν γκρεμίστηκε το ιδιόκτητο ακίνητό του. Ο νέος χώρος καλύπτει όλες τις λειτουργικές ανάγκες του φορέα, άλλωστε το «Gaea» είναι ένα άρτια δομημένο αρχιτεκτονικά και τεχνικά κτίριο και όπως προσδοκάται θα προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίας και καλύτερες προοπτικές στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και δη των ΑμεΑ. Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια η οργανωτική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Ιδρύματος αύξησε και την παραγωγικότητα των τμημάτων του και την επισκεψιμότητα των ασφαλισμένων του. Με δεδομένο ότι οι 100 συνολικά εργαζόμενοί του εξυπηρετούσαν 500 ασφαλισμένους κατ’ ελάχιστο σε καθημερινή βάση φτάνοντας και τους 1.000 ανά περιόδους αιχμής, η αναζήτηση κτιρίου με μεγαλύτερους και ευρύχωρους γραφειακούς χώρους, είχε καταστεί επιτακτική ανάγκη.
Στο νέο κτίριο το περιφερειακό υποκατάστημα θα λειτουργεί στον α΄ όροφο του εμπορικού κέντρου, σε 2.300 τ.μ. (έναντι 1.400 τ.μ. που καλύπτει σήμερα στο υπάρχον), στο υπόγειο του κτιρίου θα τοποθετηθεί το αρχειακό υλικό του, ενώ το ενοίκιο θα είναι κατά 30% φθηνότερο σε σχέση με το ισχύον. Τέλος, να αναφέρουμε πως το μισθωτήριο συμβόλαιο, που υπογράφηκε τον περασμένο μήνα, δίνει το δικαίωμα στον τοπικό ασφαλιστικό φορέα να κάνει χρήση του κτιρίου για 9 χρόνια και με δυνατότητα ανανέωσης της σύμβασης για άλλα 3.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here