Π. Καμμένος: «Θα παραιτηθώ αν προχωρήσει η συμφωνία των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ»

370

Την πάγια θέση του να μην δεχθεί καμία συμφωνία για τα Σκόπια που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία επανέλαβε από την Λάρισα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε την 1η Στρατιά, το Α.Τ.Α. και την 110 Π.Μ. Μιλώντας στα στελέχη του σχηματισμού σημείωσε: «Θα παραιτηθώ από Υπουργός Εθνικής Άμυνας αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών από την πλευρά της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας , αναλαμβάνοντας όλο το βάρος αυτής της ευθύνης. Ίσως να είναι η τελευταία μου επίσκεψη» .

Σε δηλώσεις του ο κ. Καμμένος επεσήμανε πως «ο προκλητικός χαρακτήρας της FYROM και οι αλυτρωτικές βουλήσεις επιβεβαιώνουν όσους λέγανε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας που δεν μπορούν να τηρήσουν». Χαιρέτησε δε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής πως «αν αυτές οι προκλήσεις και η αλυτρωτική στάση συνεχιστούν, τότε δεν θα προχωρήσει η συμφωνία». Κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει τη θέση του πάνω στο θέμα.

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε πως «Οι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν σύντομα. Το καλό για την πατρίδα είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας . Θα κάνουμε ότι πρέπει γι΄αυτό αλλά κάποια θέματα αποτελούν κόκκινη γραμμή και δεν μπορώ ως προϊστάμενος των ενόπλων δυνάμεων και λόγω της θέσεώς μου από την αρχή της πολιτικής μου σταδιοδρομίας να παραμένω Υπουργός Εθνικής Άμυνας και παράλληλα να συνυπογράφω την παράδοση του όρου της Μακεδονίας».
Αναφερόμενος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην καταβολή των αναδρομικών στους ένστολους, δήλωσε πως αποκαταστάθηκε η αδικία σε βάρος του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. «Δεν κάνουμε δώρο στους στρατιωτικούς , τους δίνουμε πίσω τα οφειλόμενα τα οποία κακώς παρακράτησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Πέραν της αναδιοργάνωσης και των επιχειρησιακών θεμάτων, δύο θέματα ήταν πολύ βασικά. Η αποκατάσταση της αδικίας των περικοπών και η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών οι οποίοι κρατούνταν στην Τουρκία». Διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό πως έχουμε τις καλύτερες ένοπλες δυνάμεις και στα πλαίσια της συμμαχίας η Ελλάδα συνεχώς βραβεύεται , το ηθικό είναι υψηλό και ο επαγγελματισμός τους οδήγησε τη χώρα σε μια γεωπολιτική ενίσχυση για να καταφέρει να γίνει πόλος σταθερότητας στην περιοχή.

Τον κ. Καμμένο υποδέχθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Διοικητής 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.
Η επίσκεψη του κ. Καμμένου συνεχίστηκε στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Π.Μ.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here