ΟΤΟΕ: “Οι τραπεζίτες πρότειναν στην ΟΤΟΕ αυξήσεις 3% για μία ολόκληρη τριετία”

114

Δελτίο Τύπου προς την εφημερίδες του Γενικού Συμβούλου της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ νομού Λάρισας κ. Κώτσιου Αθανασίου για την διαπραγμάτευση ΟΤΟΕ και Τραπεζιτών και την 3η άκαρπη συνάντηση με σκοπό την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μετά από 3 άκαρπες συναντήσεις της ΟΤΟΕ με τους εκπροσώπους των Τραπεζών, φάνηκε ξεκάθαρα η αδιαλλαξία των Τραπεζών κι η πρόθεσή τους να μην συμφωνήσουν στην υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Οι τραπεζίτες πρότειναν στην ΟΤΟΕ αυξήσεις 3% για μία ολόκληρη τριετία!

Την ίδια στιγμή που ανακοινώνουν κέρδη πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ ανά τράπεζα για την χρήση του 2021 και ταυτόχρονα προβλέπουν ανάλογα κέρδη για τα επόμενα χρόνια. Τη στιγμή που ο πληθωρισμός βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη και δυσκολεύει την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των εργαζομένων.

Η 3η συνάντηση διαπραγμάτευσης για τη νέα Κλαδική ΣΣΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16-3-2022, μέσω τηλεδιάσκεψης, μετά από αναβολή λόγω ανωτέρας βίας.
Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τα μισθολογικά και τα θεσμικά θέματα της Κλαδικής ΣΣΕ, επικαλούμενοι τη δύσκολη συγκυρία και τις πρόσθετες αβεβαιότητες που η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία δημιουργούν για την οικονομία και για τον κλάδο.

Οι μέχρι τώρα θέσεις των Τραπεζών απέχουν σημαντικά από το να ικανοποιούν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο.

Η αδιαλλαξία τους θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ενημέρωση των εργαζομένων στις τράπεζες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις .

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2036479526534596&id=416025365246695&m_entstream_source=timeline

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here