“Όταν οι ανάγκες της κοινωνίας πιέζουν… οι αιρετοί πρέπει να βρίσκουν λύσεις”

290

Το ανακαινισμένο σχολικό κόσμημα του Συκουρίου

Ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος νιώθει ο πρώην πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ. Γεώργιος Καλότυχος βλέποντας την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου να φτάνει στο τέλος της.

Έργο ιδιαίτερης αξίας για την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής, μιας και το -σχετικά καινούριο κτιριακό σχολ.συγκρότημα-εχριζε άμεσων επεμβάσεων.

Κι’αυτό αφενός γιατί, ενεργειακά από άποψη κάλυψης καυσίμου, ήταν πολύ κοστοβόρο και με μεγάλο ενεργειακό αποτύπωμα και αφετέρου αμφίβολης αποτελεσματικότητας, μιας και λόγω των παραθύρων ήταν αδύνατο να προσφέρει τις κατάλληλες συνθήκες από άποψη θέρμανσης.

Μεγάλα ήταν τα προβλήματα με το σχολείο μας , παρα τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από όλες τις δημοτικές αρχές, με μικροεπεμβάσεις- που κατά καιρούς γινόταν- και ήταν αδύνατον να λυθούν τονίζεται στη δήλωση.

« Η θερμή αποδοχή της αναγκαιότητας επίλυσης του μεγάλου αυτού προβλήματος, από πλευράς της πρώην δημ.Αρχής, με την προώθηση και ένταξη του από πλευράς της ΠεριφέρειαςΘεσσαλίας και προσωπικά του περιφερειάρχη κ.Κώστα Αγοραστού, (τον οποίο και προσωπικά ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε, κατά την παρουσίαση της αναγκαιότητάς των παρεμβάσεων που έπρεπε να γίνουν) λύνεται σήμερα ένα μεγάλο πρόβλημα του Συκουρίου.

Δημιουργούνται έτσι οι προϋποθέσεις αυτές, που χρειάζεται ένα σχολικό συγκρότημα το οποίο χρησιμοποιείται και για πλήθος άλλωντοπικών δραστηριοτήτων της περιοχής» αναφέρει στη δήλωση του ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Συκουρίου.

Με την τοποθέτηση εξωτερικής μόνωσης, την αλλαγή των φωτιστικών με λάμπες led, με τη νέα μονάδα καύσης φυσ. αερίου, μετην τοποθέτηση αυτόνομης θέρμανσης στην αιθ.εκδηλώσεων και τέλος με την τοποθέτηση φωτοβολταικων πάνελ, ολοκληρώνεται η προσπάθεια που αρχίσαμε ως τοπ.αρχή πριν λίγα χρόνια.

Αν δε, ληφθεί υπόψη και η αλλαγή κουφωμάτων στην οποία προχώρησε η νέα δημοτική αρχή, δεν έχω παρά να αισθάνομαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, δηλώνει ο Γ. Καλότυχος τονίζοντας την αναγκαιότητα της διατήρησης και ενδυνάμωσης των αρμοδιοτήτων των προέδρων και των τοπικών συμβουλίων των χωριών ενόψει των αλλαγών στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιώργος Καλότυχος
πρώην πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here