Οργιάζουν οι φήμες: Από τη Γιάννουλη μέχρι τον Αμπελώνα και τον Αγιόκαμπο οι δομές στη Λάρισα!

648

Η επίσκεψη Χρυσοχοϊδη στη Λάρισα , άνοιξε τις ορέξεις για τη φιλοξενία εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από τους 20.000 που θα μετακινηθούν από τα νησιά στην ενδοχώρα, οι 10.000 θα φιλοξενηθούν σε παροπλισμένα ξενοδοχεία ή ξενώνες και άλλοι 10.000 σε ανενεργές βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει φρενίτιδα υποθέσεων και ανησυχιών στις τοπικές κοινωνίες του Νομού, ο οποίος σημειωτέον με τη δομή στο Κουτσόχερο που φιλοξενεί περί τους 1500 μετανάστες, έχει σηκώσει δυσανάλογο βάρος για όλη την Κεντρική Ελλάδα.
Οι τελευταίες πληροφορίες που διαρρέουν δίκην «ράδιο-αρβύλα», αλλά σκορπούν ανησυχία και ανασφάλεια, κάνουν λόγο για τρεις περιοχές, όπου πιθανόν να φιλοξενηθούν οικογένειες μεταναστών ή προσφύγων, στην ευρύτερη περιοχή Λάρισας- Τυρνάβου, καθώς όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις:
Πρόκειται για το ανενεργό εργοστάσιο πρώην Μαγρίζου στη Γιάννουλη, για τις εγκαταστάσεις του πρώην «Σ-Μ Λάρισα» στο δρόμο προς Αμπελώνα και για το Νατοϊκό στρατόπεδο στην είσοδο του Τυρνάβου, όπου υπάρχουν κοιτώνες για 300 άτομα…
Επίσης ενδιαφέρον για φιλοξενία προσφύγων, οικογενειών ή ασυνόδευτών παιδιών έχουν εκδηλώσει πέρα από τον ξενώνα της Καρύτσας και ξενώνας στην Καλλιπεύκη, καθώς και επιχειρήσεις με ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αγιόκαμπο!
Τέλος από τα 5 υπολειτουργούντα ξενοδοχεία στην πόλη της Λάρισας, θα «κληρωθεί» ‘ένα που θα αναλάβει τη φιλοξενία οικογενειών μεταναστών ή προσφύγων. Πρόκειται για το ξενοδοχείο |ΑΤΛΑΝΤΙΚ», το ‘ΑΝΕΣΙΣ» στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, ή το «ΕΣΠΕΡΙΑ».

Πηγή: thessaliatv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here