Ομόφωνα υπέρ για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας σε Δήμους και Περιφέρειες

315

• Από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων

Ομόφωνο ψήφισμα για παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες, μέχρι το τέλος του 2021, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, μετά από σχετική συζήτηση. Ανάλογη θέση έχει λάβει και η ΚΕΔΕ καθώς και πολλά Δημοτικό Συμβούλια σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά, στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρονται τα εξής:

«Αυτή την περίοδο λήγει η σύμβαση 36.500 εργαζομένων του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 2020 του ΟΑΕΔ στους δήμους, τις Περιφέρειες της χώρας, στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΚΠΠ) και σε άλλους φορείς, που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών και στην εξυπηρέτηση των πολιτών, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες των φορέων. Με τη λήξη του προγράμματος που ‘‘τρέχει’’, ο Δήμος Λαρισαίων θα χάσει τις πολύτιμες υπηρεσίες 500 και πλέον εργαζομένων που καλύπτουν μεγάλο μέρος των υπηρεσιακών του αναγκών.
Οι εργαζόμενοι μετά από 8 μήνες εργασίας στο πρόγραμμα πρόκειται να μείνουν άνεργοι, όπως και οι χιλιάδες εργαζόμενοι των αντίστοιχων προγραμμάτων των προηγούμενων ετών, την ώρα που η ανεργία εν μέσω οικονομικής κρίσης και της πανδημίας που την επιτάχυνε, έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Επιπλέον, η λήξη των συμβάσεων αυτών των εργαζομένων συμπίπτει χρονικά με το τρίτο κύμα της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη, γεγονός που θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση των υπηρεσιών του δήμου μας σε μία κρίσιμη περίοδο που έχουμε απόλυτη ανάγκη την απασχόληση προσωπικού σε σημαντικότατους τομείς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Επίσης, πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός πως οι ανάγκες των δήμων σε προσωπικό κατά την καλοκαιρινή περίοδο αυξάνονται λόγω των αδειών.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων απαιτεί από την κυβέρνηση:

Την παράταση του τρέχοντος προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2021.Οι υπηρεσίες αυτές έχουν ανάγκη προσωπικό με εργασιακή εμπειρία, δεν πρέπει να απογυμνωθούν, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τις μεγάλες ελλείψεις, καθώς έχει ανακοινωθεί πως δεν θα υπάρξει ανάλογο πρόγραμμα εντός του 2021.
Την άρση του αποκλεισμού συμμετοχής των ωφελούμενων του τρέχοντος προγράμματος στον επόμενο κύκλο υλοποίησης των προγραμμάτων και την ύπαρξη για όλους αντίστοιχης μοριοδότησης στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ χωρίς αποκλεισμούς.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here