Όλυμπος: Σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης δύο τραυματιών

90
Ç íïôéïäõôéêÞ ðëåõñÜ ôïõ Ïëýìðïõ êáëõììÝíç áðü ÷éüíé üðùò äéáêñßíåôáé áðü ôçí Âëá÷Üâá ÊáëáìðÜêáò (óôçí ïñïóåéñÜ ôùí ×áóßùí), ôçí Ôñßôç 21 Íïåìâñßïõ 2017. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Δύο τραυματισμένους ορειβάτες προσπαθούν να προσεγγίσουν οι διασώστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται οι προσπάθεια των πυροσβεστών και των διασωστών της ΕΜΑΚ προκειμένου να μεταφέρουν δύο ορειβάτες που έχουν τραυματιστεί στον Όλυμπο.

Ειδικότερα, μια πολύωρη επιχείρηση μεταφοράς τραυματισμένου ατόμου από τον Όλυμπο είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα του Σαββάτου, από το καταφύγιο Χρήστος Κάκκαλος σε ύψος 2.650 μέτρων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική που ειδοποιήθηκε στις 17:08 του Σαββάτου, κινητοποιήθηκαν δύο κλιμάκια με οκτώ πυροσβέστες από το Λιτόχωρο Πιερίας και την 2η ΕΜΑΚ προκειμένου να προσεγγίσουν τον τραυματισμένο ορειβάτη.

Όπως ανέφερε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Π.Υ. ο άνδρας έχει τραύμα στο γόνατο και έχει σηκωθεί ελικόπτερο, πιθανότατα Super Puma, προκειμένου να τον παραλάβει.

Ένας ακόμα συναγερμός

Παράλληλα, εξελίσσεται εδώ και λίγη ώρα δεύτερη επιχείρηση διάσωσης.

Το ένα κλιμάκιο των πυροσβεστών πεζοπορεί προς τη θέση «Λούκι» του Ολύμπου καθώς υπήρξε κλήση για ένα άτομο τραυματισμένο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για αλλοδαπό τον οποίο εντόπισε Έλληνας ορειβάτης, τραυματισμένο και ενημέρωσε μέσω του 112.

Πηγή: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here