Όλυμπος: Γυναίκα ορειβάτης έπεσε σε τρύπα στα 2.700 μέτρα – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

68

Σοβαρά έχει τραυματιστεί μία γυναίκα στον Όλυμπο, την ώρα που έκανε ορειβασία στο οροπέδιο των Μουσών και έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού.

«Έπεσε σε τρύπα μεταξύ χιονιού και βράχου» τονίζει στο GRTimes.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:00 μ.μ. χθες, όταν μία γυναίκα υπήκοος Σερβίας, μαζί με τον φίλο της, έκαναν ορειβασία στο οροπέδιο των Μουσών, στον Όλυμπο, ωστόσο η γυναίκα έπεσε σε μία «τρύπα» (σ.σ. στην ορειβατική διάλεκτο ονομάζεται ριμέ), με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Άμεσα ο άντρας επικοινώνησε με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης της τραυματισμένης γυναίκας. Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις από την 2η και την 8η ΕΜΑΚ, καθώς και από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με τον άντρα της γυναίκας και του προτείναμε είτε να τη σύρει σίγα σιγά προς τον καταφύγιο «Γ. Αποστολίδη» είτε να να πάει μέχρι τον καταφύγιο, να πάρει κουβέρτες και να την σκεπάσει, διότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές» ανέφερε στο GRTimes.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Ζαφείρης Τρόμπακας.

Η γυναίκα, υπήκοος Σερβίας και ο άνδρας έλαβαν οδηγίες από την Πυροσβεστική τηλεφωνικά και κατάφεραν να φτάσουν στο καταφύγιο Αποστολίδη

Η Πυροσβεστική θα εκτιμήσει το πρωί αν θα τους προσεγγίσει από αέρος ή από εδάφους

Πηγή: newsit.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here