Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλελέρ

276

Αντιπροσωπεία από τους αντιδημάρχους ΔΕ Πλατυκάμπου Γιάννη Κουκούτση, Κοινωνικής Πολιτικής Κώστα Χατζηκωνσταντίνου και Τεχνικών Έργων Αλέκο Χονδρονάσιο του Δήμου Κιλελέρ και τον πρόεδρο της ΤΚ Πλατυκάμπου Γρηγόρη Νταλαμπύρα επισκέφτηκε τους δυο Παιδικούς σταθμούς Νίκαιας και Πλατυκάμπου όπου διαπίστωσε την ολοκλήρωση των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την περίοδο ώστε να επιτευχθεί η πλήρης προσαρμογή των παιδικών σταθμών σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα 99/2017.
Οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος ενημερώθηκαν διεξοδικά από την προϊσταμένη τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σπυριδούλα Ντάντη, έμειναν ικανοποιημένοι από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν έως αυτή τη στιγμή χωρίς ωστόσο να προκληθεί αναστάτωση στους γονείς και στα παιδιά κι αυτό επειδή οι εργασίες έγιναν σε χρόνο που οι παιδικοί σταθμοί ήταν κλειστοί λόγω της πανδημίας του covid 19.
Ο Δήμος Κιλελέρ υπέβαλε πρόταση για να ενταχθεί στο έργο του Υπουργείου Εσωτερικών με τον τίτλο «Επιχορήγηση Δήμων και των νομικών προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων Δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ.99/2017». Κατόπιν της ένταξης της πράξης του Δήμου Κιλελέρ στο πρόγραμμα, ακολούθησαν οι εργασίες προσαρμογής.
Οι εργασίες που εκτελέστηκαν στους δύο Παιδικούς σταθμούς ήταν η αντικατάσταση κουφωμάτων (παράθυρα και εξωτερικές πόρτες), η αντικατάσταση σωμάτων καλοριφέρ, η ανακατασκευή των χώρων υγιεινής νηπίων και προσωπικού και η επίστρωση των δαπέδων. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι σύγχρονα, εξασφαλίζουν ασφάλεια, θερμομόνωση και ηχομόνωση,είναι ζεστά στην αφή και στην όψη και προσφέρουν στα παιδιά ένα ευχάριστο περιβάλλον.
Οι αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος σε κοινή τους δήλωση τόνισαν ότι«ο Δήμος Κιλελέρ θα σταθεί αρωγός με επιπλέον χρηματοδότηση αν χρειαστεί,ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον αυτού του τόπου δικαιούνται να φοιτούν σε ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον και αυτό αποτελεί το κυρίαρχο μέλημα του Δήμου μας».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here