Ολοκαίνουργιοι θα γίνουν τρεις είσοδοι της Λάρισας

422

Στην πλήρη ασφαλτόστρωση τριών εισόδων της πόλης θα προχωρήσει ο Δήμος Λαρισαίων μετά και την έγκριση του έργου από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Πρόκειται για τις οδούς Βόλου, Φαρσάλων και Καρδίτσης η ασφαλτόστρωση των οποίων θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα επικινδυνότητας των δρόμων που για χρόνια παρέμειναν ασυντήρητοι. Το έργο, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε από το κεντρικό Ελεγκτικό Συνέδριο μετά και τη διευθέτηση των τελευταίων εκκρεμοτήτων ενώ με την υπογραφή της σύμβασης ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως διευκρινίζεται από την Τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, σε ότι αφορά στην οδό Βόλου, θα ασφαλτοστρωθεί από το ύψος της διπλής νησίδας, έως και την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου. Η οδός Καρδίτσης θα ασφαλτοστρωθεί από το ύψος των σχολικών συγκροτημάτων (3ο Γυμνάσιο – Λύκειο) έως και την οδό Ηρ. Πολυτεχνείου και τέλος, η οδός Φαρσάλων θα ασφαλτοστρωθεί από το ύψος της διασταύρωσης με την περιφερειακή Τρικάλων έως την οδό Παναγούλη.

Στις συγκεκριμένες οδούς καταγράφεται αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση καθότι αποτελούν παράλληλα εισόδους της πόλης ενώ η κατά καιρούς εκτέλεση έργων σε συνδυασμό με την ελλειπή συντήρηση τους κατέστησαν επικίνδυνους σε αρκετά σημεία. Ειδικά για τους οδηγούς μοτοποδηλάτων.

ΜΠΑΡΕΣ

Στο μεταξύ χθες βγήκε στον αέρα για τρίτη φορά, ο διαγωνισμός του Δήμου Λαρισαίων που αφορά στην προμήθεια «συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων», προϋπολογισμού 1,1 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για τις πολυσυζητημένες μπάρες που θα εγκατασταθούν σε κεντρικούς πεζόδρομους στην προσπάθεια του Δήμου Λαρισαίων να εξαλειφθούν φαινόμενα ανομίας και μη τήρησης των κανόνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος διαγωνισμός του έργου διεξήχθη το 2017 αλλά χωρίς θετικό αποτέλεσμα καθώς δεν έγιναν δεκτές οι δύο συμμετοχές. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε και ο δεύτερος διαγωνισμός ο οποίος κηρύχθηκε άγονος ελλείψει ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα ο Δήμος να προκηρύξει για τρίτη φορά τον διαγωνισμό , πράγμα που συνέβη χθες.

«Ο Δήμος Λαρισαίων είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει το συγκεκριμένο έργο» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δημ. Μαβίδης υπογραμμίζοντας έτσι την πρόθεση της δημοτικής αρχής να ολοκληρώσει με επιτυχία τον διαγωνισμό έτσι ώστε να τηρηθούν κανόνες λειτουργίας (πρόσβασης) στους κεντρικούς πεζόδρομους.

Με τις μπάρες, μεταξύ άλλων θα απαγορεύεται η γενική κυκλοφορία εντός της ελεγχόμενης ζώνης ενώ μέσω των συστημάτων διαχείρισης πεζοδρόμων (με αυτόματους βυθιζόμενους στυλίσκους) θα δίνεται το δικαίωμα πρόσβασης σε χρήστες που θα διαθέτουν ειδική κάρτα διέλευσης διάρκειας ή περιορισμένης διάρκειας, αλλά και διέλευσης και στάθμευσης.

Επίσης θα επιτρέπεται η ανεμπόδιστη πρόσβαση η τροφοδοσία καταστημάτων (σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο), η αποκομιδή απορριμμάτων οι ειδικές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα τα ταξί κλπ. Να σημειωθεί πως η τύχη του τρίτου διαγωνισμού, θα γίνει γνωστή στις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου οπότε και θα εξετασθούν οι όποιες προσφορές.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Στο μεταξύ οι οδηγοί θα πρέπει να οπλισθούν με πρόσθετη υπομονή με αφορμή και τα έργα σε κεντρικές οδούς όπως συνέβη χθες στην οδό Παπαναστασίου.

Είναι έργα εταιριών κινητής τηλεφωνίας που αφορούν στην αναβάθμιση της οπτικής ίνας και δεν συνδέονται με έργα του Δήμου.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here