Οι Βαλκάνιοι «γνέφουν» προς την παραθαλάσσια… Λάρισα

163

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των τουριστών από τα Βαλκάνια για τις παράκτιες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας το φετινό καλοκαίρι και με αφορμή την επανεκκίνηση του τουρισμού στη χώρα.

Ήδη οι πρώτοι τουρίστες από την Πολωνία έχουν φτάσει στα παράλια της Π.Ε. και ξεκίνησαν τις διακοπές τους στα καταλύματα της περιοχής.

Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τουριστικός πράκτορας Αντώνης Μπεϊνάς που δραστηριοποιείται στη περιοχή, οι πρώτες αφίξεις ξένων τουριστών από την Πολωνία καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς έφτασαν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» δύο τσάρτερ από Κατοβίτσε και Βαρσοβία με περίπου 130 άτομα τα οποία και μετακινήθηκαν προς τα παράλια του νομού Λάρισας.

Παράλληλα ο κ. Μπεϊνάς τόνισε ότι από τις 29 Μαΐου θα έρθουν Πολωνοί τουρίστες και από άλλες πόλεις και θα αυξηθεί κατακόρυφα ο τουρισμός εκείνη την περίοδο.

Μιλώντας για τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, ο κ. Μπεϊνάς σημείωσε ότι «οι τουρίστες θα πρέπει να διαθέτουν pcr τεστ αρνητικό για τον κορονοϊό ή αποδεικτικό εμβολιασμού», τονίζοντας παράλληλα πως θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και 14 ημέρες μετά την δεύτερη δόση. Μιλώντας για τον οδικό τουρισμό είπε ότι «στον οδικό τουρισμό υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς οι τουρίστες περνάνε από τρίτες χώρες, όπου κάθε χώρα έχει τα δικά της υγειονομικά πρωτόκολλα».

Τέλος, εκτιμώντας την φετινή κατάσταση για την καλοκαιρινή σεζόν, ο κ. Μπεϊνάς σημείωσε ότι «γύρω στις 23 Ιουνίου που θα έχουν κλείσει τα σχολεία και στις χώρες των Βαλκανίων θα έχουμε ακόμη μεγαλύτερο κύμα τουριστών από αυτές τις χώρες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας Ηλίας Ευσταθίου, αναφερόμενος στον εγχώριο τουρισμό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στην περιοχή Κόκκινο Νερό που δραστηριοποιείται, οι τουρίστες από τη Θεσσαλία αλλά και από τη Βόρεια Ελλάδα είναι «συμπληρωματικοί» καθώς οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων της περιοχής φιλοξενούν κυρίως Πολωνούς και λιγότερο Σέρβους τουρίστες. Παράλληλα ο κ. Ευσταθίου τόνισε ότι στις υπόλοιπες περιοχές με παραλίες του Δήμου Αγιάς οι τουρίστες είναι κυρίως από την Θεσσαλία, σημειώνοντας πως «φέτος βλέπω και ένα έντονο ενδιαφέρον για να κλείσουν πολλοί διαμερίσματα σεζόν».

Σημειώνεται πως η ακτογραμμή της Λάρισας είναι πολλών χιλιομέτρων, ξεκινώντας περίπου από την παραλία του Μύλου Γλυμένη στα όρια με τον νομό Μαγνησίας και φτάνοντας μέχρι τα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό στα όρια του νομού Πιερίας. Ιδιαίτερη τουριστική ανάπτυξη όλα αυτά τα χρόνια παρουσιάζουν οι παραλίες του Αγιοκάμπου – Σωτηρίτσας – Βελίκας της Κουτσουπιάς, του Κόκκινου Νερού, του Στομίου, των Μεσαγγάλων και του Καστρί Λουτρού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here