Οι τρεις πίνακες του Χουλιάρα για τους σεισμούς στην Ελασσόνα – Μέχρι πότε θα έχουμε μετασεισμούς

669

Με τρεις πίνακες, που απεικονίζουν τον σεισμογόνο χώρο, όπου υπάρχει δραστηριότητα τα τελευταία 24ωρα στην ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας, ο Γεράσιμος Χουλιάρας εξηγεί ότι φαίνεται να υπάρχει μια σταδιακή εκτόνωση. Ο αριθμος των σεισμών μειώνεται, όπως και ο ρυθμός της σεισμικότητας. Στο πίνακα που βλέπετε παρακάτω απεικονίζονται οι σεισμοί που έχουν γίνει, ενώ με κόκκινο αστέρι είναι οι σεισμοί άνω των 5 Ρίχτερ. Η κόκκινη διακεκομμένη γραμμή είναι το ρήγμα της περιοχής, το οποίο προκάλεσε την σεισμική ακολουθία, καθώς φαίνεται πώς όλα τα κυκλάκια (σεισμοί) είναι επικεντρωμένα στην ίδια σεισμογόνο ζώνη.

“Τρία εικοσιτετράωρα πέρασαν απο τα 6 Ρίχτερ και έχουν καταγραφεί μερικές εκατοντάδες μετασεισμοί. Στον χάρτη φαίνονται τα επίκεντρα τους που απεικονίζουν το ρήγμα και τον σεισμογόνο χώρο. Η στατιστική ανάλυση αρχίζει να εμφανίζει σημάδια της εκτόνωσης του φαινομένου με σταδιακή μείωση στον αριθμό και στον ρυθμό της σεισμικότητας” αναφέρει στην ανάρτησή του, ο Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου δήλωσε ότι «μας ξάφνιασε ο ισχυρός μετασεισμός» ενώ σχολίασε στον ΑΝΤ1 ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις να ενεργοποιηθεί άλλο ρήγμα. Η μετασεισμική ακολουθία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, ίσως και έναν μήνα.

Πηγή: enikos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here