Οι Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις ν. Λάρισας για τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών για την πανδημία

272

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι τα εμβόλια κατά του Κορωναιού αποτελούν μια πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία αλλάζει ριζικά τους όρους της μάχης που δίνει η ανθρωπότητα κατά της πανδημίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα εμβόλια από μόνα τους αρκούν για την αναχαίτιση της πανδημίας. Είναι ζωτικής σημασίας άμεσα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα ουσιαστικής ενίσχυσης και πραγματικής θωράκισης του συστήματος Υγείας με μόνιμο προσωπικό, εξοπλισμό και σύγχρονες υποδομές, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα Μ.Μ.Μ. Η γρήγορη ανοσοποίηση του γενικού πληθυσμού και η έγκαιρη επίτευξη «συλλογικής ανοσίας» είναι επιβεβλημένη.
Την ίδια ώρα που αυξάνονται οι νεκροί και τα νοσοκομεία στενάζουν από την ένταση της πανδημίας, τα εμβόλια γίνονται με το σταγονόμετρο. Καθημερινά γινόμαστε δέκτες καταγγελιών από συναδέλφους συνταξιούχους στους οποίους ο εμβολιασμός τους έχει προγραμματισθεί για Απρίλιο και Μάιο σε άλλους ακόμη περιμένουν, σε άλλους έχει αναβληθεί εδώ και μια εβδομάδα.Χαρακτηριστικό και της προχειρότητας με την οποία αντιμετωπίζει ο κυβερνητικός σχεδιασμός τον εμβολιασμό είναι ότι στις ιδιωτικές δομές υγείας δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα εμβολιασμός ούτε στους εργαζόμενους αλλά ούτε και στους νοσηλευόμενους.
Για να επιτευχθεί η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού με γρήγορες διαδικασίες και να εξασφαλιστούν όλα τα διαθέσιμα, ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια και φάρμακα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αγωνιζόμαστε και απαιτούμε:
 Ανάπτυξη του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της ΠΦΥ και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.). Προμήθεια όλων των διαθέσιμων, ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
 Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
 Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
 Άμεσα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς όπου εξελίσσονται κυριολεκτικά σε χώρους υπερμετάδοσης του ιού.
Αγωνιζόμαστε για την υγεία, το φάρμακο, τα εμβόλια να είναι κατοχυρωμένα κοινωνικά αγαθά και όχι χρυσοφόρα εμπορεύματα.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ν. Λάρισας στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των Υγειονομικών και συμμετέχουν στην αυριανή απεργιακή τους συγκέντρωση 10.30 το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και στις 12 το μεσημέρι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιοδοτικές Οργανώσεις ν. Λάρισας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here