Οι συνήγοροι «έκλεψαν» την παράσταση στην υπόθεση της δολοφονίας του 23χρονου Δ. Δημάκου από τα Αμπελάκια

378

Με τους συνηγόρους των δύο πλευρών να πρωταγωνιστούν λόγω των συνεχόμενων σχολίων ο ένας για τον άλλον, τόσο για την ουσία της υπόθεσης όσο και για τον τρόπο παράστασής τους, συνεχίστηκε χθες η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 23χρονου Διονύση Δημάκου από τα Αμπελάκια, στα τέλη του 2015.

Εκείνο το πρωινό «έφυγε» από τη ζωή ένας νεαρός, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, βρέθηκε μαζί με τον πατέρα του (ιδιοκτήτη ταβέρνας στα Αμπελάκια) οδηγώντας ένα αγροτικό με κλεμμένες πινακίδες σε μια κτηνοτροφική μονάδα των Αγίων Αναργύρων με σκοπό να κλέψουν «ζωντανά».

Με τον συναγερμό όμως τους αντιλήφθηκαν οι ιδιοκτήτες (πατέρας και γιος) και μετέβησαν στο σημείο. Ο πατέρας πυροβόλησε εναντίον τους και μία σφαίρα βρήκε στο κεφάλι τον 23χρονο. Λίγο αργότερα τον πήγε στο νοσοκομείο ο πατέρας του κι έφυγε για τα Αμπελάκια. Στη συνέχεια άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης…

Στη γεμάτη αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας βρέθηκαν για να καταθέσουν υπάλληλοι της ασφάλειας του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος ο νεαρός -και εν συνεχεία κατέληξε- περιγράφοντας τις κινήσεις του πατέρα του θύματος εκείνο το ξημέρωμα.

Εν συνεχεία κατέθεσε η σύζυγος του πατέρα του θύματος από τα Αμπελάκια. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «δεν είχαμε σαν οικογένεια καμία ανάγκη να κλέψουμε ζώα. Η ταβέρνα μας είναι πολύ καλή και έχουμε και ζώα» ενώ για τον 23χρονο, γιο του συζύγου της, είπε ότι «δεν είχε ποτέ καμία ιστορία με την αστυνομία».

Εν τέλει κατέθεσε και η σύζυγος του κατηγορούμενου από τους Αγίους Αναργύρους λέγοντας τη δική της εκδοχή για εκείνο το ξημέρωμα, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως ο σύζυγός της «πυροβόλησε από φόβο». Στο πρώτο δικαστήριο που είχε γίνει στον Βόλο κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, οπλοφορία και οπλοχρησία και τιμωρήθηκε με συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών και 8 μηνών φυλάκισης, την οποία και εκτίει.

Το δικαστήριο διέκοψε χθες το μεσημέρι και η δίκη θα συνεχιστεί στις αρχές του Μαρτίου.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here