Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας καταδικάζουν τη δίωξη των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος

316

“Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Ν. Λάρισας, καταδικάζουμε τη δίωξη των συνδικαλιστών του αγροτικού και Εργατικού  κινήματος στη Θεσσαλία, οι οποίοι σέρνονται στα δικαστήρια της Λάρισας την 1η Μάρτη 2019 με την κατηγορία

  • Οι Αγρότες συνδικαλιστές ότι υποκίνησαν τους αγρότες να βγουν με τα τρακτέρ τους στο μπλόκο της Νίκαιας, που στήθηκε τη Δευτέρα 28/1/2019.
  • Οι δε Εργαζόμενοι σέρνονται εκ νέου σε δίκη την 1η Μάρτη 2019, από την εργοδοσία του κέντρου αποκατάστασης ΑΡΩΓΗ, μετον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, Τάσο Τσιαπλέ, την πρώην πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών και μέλος του ΔΣ του ΕΚΝΛ, Βαγγελιώ Λίτσα, καθώς και άλλους 8 (5 πρώην) εργαζόμενους της επιχείρησης, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις 29 ημερών των εργαζομένων το 2015, για να διεκδικήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών.

Η δικαστική δίωξη σε βάρος των Αγροτών και των εργαζομένων στρέφεται ενάντια στο συνδικαλιστικό δικαίωμα, ενώ η μεθόδευση και η διεκπεραίωση των διαδικασιών είναι πρωτοφανείς στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Η κατηγορία για τους αγρότες στήθηκε στο άψε – σβήσε και η  δίκη ορίστηκε να γίνει άμεσα,  χωρίς οι κατηγορούμενοι να έχουν καν κληθεί για κατάθεση από τις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές.Στην περίπτωση αυτή μάλιστα πρωτοτυπούν αφού τους στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ενώ για τους εργαζόμενους τους απαγορεύει να διεκδικούν το αυτονόητο την αμοιβή στην εργασία.

Η ευθύνη για τις απαράδεκτες και προκλητικές δικαστικές διώξεις ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους εργάτες-αγρότες που συμμετείχαν, στις κινητοποιήσεις τους. Αποδεικνύεται, για μια ακόμα φορά, ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συνεχίσει ανεμπόδιστα την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτική της, δεν διστάζει να διολισθαίνει γρήγορα και επικίνδυνα στον κατήφορο του αυταρχισμού και της αντιδημοκρατικότητας.

Όλα αυτά τα δικαστήρια  που στήθηκαν και συνεχίζονται να στήνονται σε όλη την χώρα όλα αυτά τα χρόνια, δείχνουν πόσο ψεύτικες ήταν οι υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης, για απόσυρση των κατηγοριών των αγωνιζόμενων αγροτοκτηνοτρόφων και για ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις εργαζομένων. Για πολλοστή φορά επιδιώκουν να υποτάξουν το ταξικό συνδικαλιστικό  κίνημα ώστε να μην αντισταθεί στην λαίλαπα των αντιλαϊκών αποφάσεων της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων  των παλαιών και καινούριων  που αξιοποίησαν και αξιοποιούν τα δικαστήρια  ως μέσο τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά, στεκόμαστε στο πλάι της αγροτιάς και του εργατικού κινήματος και καλούμε τους συνταξιούχους  να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής 1 Μάρτη στις 10.00 π.μ. , μπροστά στα Δικαστήρια.

Όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί! Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here