Οι μνηστήρες του Δήμου Τυρνάβου

754

Ουσιαστικά έχει κλειδώσει ο αριθμός των υποψήφιων δημάρχων στον Δήμο Τυρνάβου με πέντε υποψηφιότητες.

Οι «μνηστήρες» είναι ένας φαρμακοποιός, ένας γιατρός, δύο εκπαιδευτικοί στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ένας μηχανολόγος – μηχανικός. Πρόκειται για πρόσωπα που χαίρουν της εκτίμησης της τοπικής κοινωνίας, έχουν ήδη δημοσιοποιήσει την υποψηφιότητά τους και καθημερινά έρχονται σε επαφή με τους συνδημότες ενημερώνοντας για το πρόγραμμα του συνδυασμού τους.

Οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι είναι: ο νυν δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, ο εκπαιδευτικός κ. Στέλιος Ροντούλης, ο εκπαιδευτικός κ. Στέλιος Χατζηκράχτης και ο πολιτικός μηχανικός κ. Γιάννης Κόκουρας.

Είναι επικεφαλής συνδυασμών και σήμερα η «Ε» παρουσιάζει τις βασικές θέσεις τους ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

 

Παναγιώτης Σαρχώσης: Τολμήσαμε να συγκρουστούμε με το παλιό»

Ο νυν δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης κατέρχεται εκ νέου στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου. Όπως σημειώνουν ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αθόρυβα και με σύνεση εργάζονται όλα τα χρόνια και συνεχίζουν έναν αγώνα χωρίς τις εμμονές του παρελθόντος που οδηγούσαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε στασιμότητα.

Ειδικότερα, η σημερινή δημοτική απάλλαξε τους δημότες από το ειδικό τέλος 80% και με επίμονη στρατηγική ψηφίστηκε ρύθμιση από τη Βουλή και πλέον η απαλλαγή ισχύει σε όλη τη χώρα.

Διεκδίκησε το έργο του Φυσικού Αερίου και το κέρδισε, όπως επίσης και τη Βάση Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ. Επίσης δημιουργήθηκαν νέες κοινωνικές δομές, όπως το Κέντρο Κοινότητας και ένα κανονικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. Η σημερινή δημοτική αρχή μιλάει επίσης για ισορροπία στα οικονομικά του Δήμου για έναν Δήμο νοικοκυρεμένο και με επιχειρησιακή επάρκεια.

Άλλες εκτεταμένες παρεμβάσεις στα σχολεία και σε άλλα δημοτικά κτίρια δημιουργώντας νέους χώρους έκφρασης .

Έργα αποχέτευσης στον Αμπελώνα και Βιολογικός Καθαρισμός. Αναθεώρηση σχεδίου πόλης Αμπελώνα .

Επίσης πέρα από έργα που ήδη έχουν γίνει, έχουν δρομολογηθεί και άλλα που ξεκινούν άμεσα.

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής ο δήμαρχος Παναγιώτης Σαρχώσης: «Έχει αποδείξει πως δεν φοβάται και τόλμησε να συγκρουστεί με το παλιό. Εργάστηκε όλα τα χρόνια με συνέπεια και επιμονή και πολλή δουλειά.

Όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε εξελίξεις και έδωσε λύσεις εκεί που οι άλλοι δεν τολμούσαν. Είναι αισιόδοξος κι έτσι θα συνεχίσει. Το μέλλον αυτού του τόπου μας ενώνει».

 

Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι: «Ο Δήμος είναι οι άνθρωποί του»

Ο υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι είναι ιατρός ειδικός ακτινοδιαγνώστης. Ένας άνθρωπος δραστήριος, με ορμή, όρεξη και αγάπη για προσφορά στον τόπο του. Αγαπητός από τους συνδημότες του που τον εκλέγουν εδώ και οκτώ χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις προσεχείς εκλογές διεκδικεί την ψήφο εμπιστοσύνης των συνδημοτών του ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Τυρνάβου, με τον συνδυασμό, «Η Πόλη που Θέλουμε».

Οραματίζεται τον Δήμο ως ενιαίο σύνολο. Πιστεύει ότι πρωτίστως ένας Δήμος είναι οι άνθρωποί του. Τα στοιχεία που κάνουν τον Δήμο Ανθρωποκεντρικό είναι οι υποδομές, η φροντίδα για το περιβάλλον, την παιδεία, τον πολιτισμό, αθλητισμό, ο σεβασμός στις ανάγκες των ΑμεΑ και των οικογενειών τους, των ηλικιωμένων, των ευπαθών ομάδων και η κοινωνική αλληλεγγύη, η συμπαράσταση και βοήθεια για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα , του εμπορικού κόσμου και της νεανικής επιχειρηματικότητας, η αξιοποίηση της ψηφιακής εποχής για την εξυπηρέτηση των πολιτών, η συνεργασία όλων με γνώμονα το καλό του δήμου, η αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Είναι προαπαιτούμενα για ισόρροπη βιώσιμη ανάπτυξη ώστε όλοι οι δημότες να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου και να χαίρονται στον τόπο που ζούνε.

 

Στέλιος Ροντούλης: «Το φως θα νικήσει το σκοτάδι»

Ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» από το 2014, ο κ. Στέλιος Ροντούλης θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Η ομάδα των υποψηφίων που θα παρατάξει , συνενώνει την εμπειρία με τον νεανικό δυναμισμό και μολονότι προέρχεται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες , εμφορείται από την κοινή στόχευση της προσφοράς στον συνδημότη, με ανιδιοτέλεια και χωρίς κομματικές παρωπίδες.

Ο κ. Ροντούλης οργανώνει τον προεκλογικό του αγώνα πάνω σε τρία συνθήματα – δεσμεύσεις: α) Στροφή στην καθημερινότητα των δημοτών , β) Δήμος ανοικτός σε όλους γ) Δήμος ευφυής, παραγωγικός, ανθρώπινος με πρόσημο πατριωτικό.

Τέλος, ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» συχνά χρησιμοποιεί τη φράση «το φως θα νικήσει το σκοτάδι» και καλεί όλους τους δημότες “να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών από την πρώτη Κυριακή, έτσι ώστε να διασφαλιστούν η διαφάνεια και η κυβερνησιμότητα του Δήμου και να αποφευχθούν τα παζάρια κάτω από το τραπέζι , στα οποία κάποιοι όψιμοι “μνηστήρες” προσβλέπουν ,για να πλουτίσουν με αθέμιτα πολιτικά παιχνίδια και αλισβερίσια”.

 

 Στέλιος Χατζηκράχτης: Εκφράζουμε τις ευρύτερες λαϊκές τάξεις του Δήμου Τυρνάβου

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου συμμετέχει στις τοπικές εκλογές του Μάη 2019 με υποψήφιο δήμαρχο τον Στέλιο Χατζηκράχτη, όπως και το 2014.

Ο Στέλιος Χατζηκράχτης είναι εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Διετέλεσε για πολλά χρόνια πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Τυρνάβου, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Τυρνάβου και αντιδήμαρχος το 2008-2009.

Σύμφωνα με τις αρχές του συνδιασμού, οι συμπολίτες πρέπει να επιλέξουν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί εκφράζει και μπορεί να εκφράσει ακόμα πιο ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στον Δήμο Τυρνάβου, οι οποίες:

-Θα αναδεικνύουν τα προβλήματα και θα παλεύουν μαζί με τον συνδημότη μας για καλύτερη ποιότητα ζωής,

-Θα στέκονται απέναντι στη λογική της ανταποδοτικότητας και εμπορευματοποίησης των δημοτικών υπηρεσιών και δεν θα γίνονται παρατρεχάμενοι της κάθε αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής αλλά

-Θα διεκδικούν φιλολαϊκά μέτρα και θα κινητοποιούνται απαιτώντας ό,τι μας ανήκει.

 

Γιάννης Κόκουρας: Στόχος μας η αντιμετώπιση της καθημερινότητας

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας όπως είναι η καθαριότητα, ο σωστός ηλεκτροφωτισμός, οι παιδικές χαρές, τα μικροπροβλήματα στην οδοποιία και άλλα. Πράγματα που κάθε μέρα βρίσκουν μπροστά τους οι συνδημότες μας και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα καθώς είμαστε ένας Δήμος που στο μεγαλύτερο μέρος στηρίζεται στα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Θεωρώ ότι είναι ζωτικής φύσεως για τον Δήμο μας και πρέπει χρησιμοποιώντας και την τεχνολογία που προχωράει με γοργούς ρυθμούς να βοηθήσουμε ενεργά τους αγρότες και κτηνοτρόφους του Δήμου μας .

Στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση και στους συνδημότες μας της τρίτης ηλικίας.

Πολιτισμός -Αθλητισμός. Δύο κεφάλαια σημαντικά για τον συνδυασμό μας τα οποία επιβάλλεται να αναδειχθούν περισσότερο.

Περισσότερες δράσεις για ένα καθαρότερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Στήριξη στον τομέα της παιδείας. Έναν τομέα ευαίσθητο για το μέλλον των παιδιών μας.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here