Οι Λαρισαίοι ορειβάτες που καταγράφουν απίστευτης ομορφιάς τοπία και διαδρομές! ΒΙΝΤΕΟ

998

Η γνωριμία δύο ανθρώπων με ξεχωριστά χόμπι αλλά με πολύ αγάπη και εμπειρία σε αυτό που κάνουν, επέφερε την δημιουργία ενός πρωτότυπου και μοναδικού, όπως απεδείχθη τελικά εγχειρήματος!

Ο Λαρισαίοι Βάιος Καραγιώτας και Κώστας Δολμές δημιούργησαν μία σελίδα στο Facebook όπου ανεβάζουν βίντεο από διαδρομές και αναβάσεις σε άγνωστα συνήθως,αλλά και δύσβατα πολλές φορές μονοπάτια και κάνουν τεράστια επιτυχία στον κόσμο των Social media και όχι μόνο! Εκτός από την σελίδα τους στο Facebook Hellas Mountain Paths δημιούργησαν και μία σελίδα στο youtube (Δείτε εδώ) όπου μπορεί κανείς να περιηγηθεί σε μονοπάτια και βουνοκορφές δορυφορικά!

Με τα εργαλεία που ο καθένας τους χρησιμοποιούσε, φωτογραφικό υλικό, ορειβατικό εξοπλισμό, GPS και με την βοήθεια πλέον της τεχνολογίας και της Google, αποφάσισαν να βιντεοσκοπούν μέρη που μπορεί να τα έχουμε ακούσει, αλλά δεν είχαμε την την τύχη να τα περπατήσουμε!
“Όπως όλοι γνωρίζουμε η πατρίδα μας ήταν πάντα στο στόχαστρο των κατακτητών, επί πολλλά χρόνια και για αυτό οι Έλληνες επέζησαν, χάρη στα φιλόξενα και ελεύθερα ψηλά βουνά μας, γιατί στον κάμπο τους σκίαζε η φοβέρα και τους πλάκωνε η σκλαβιά” μας αναφέρει ο Βάιος Καραγιώτας.

“Εκεί οι Έλληνες διατήρησαν τον πολιτισμό, τα γράμματα, τα ήθη, τα έθιμα, τα πέτρινα σπίτια, καλύβες, γέφυρες, γκαλτερίμνια, μονοπάτια πού επικοινωνούσαν μεταξύ τους, νερόμυλους, ντρεστέλες, εκκλησίες και μοναστήρια απροσπέλαστα, κρεμασμένα στα ψηλά βράχια και όλα αυτά κρυμμένα μέσα στα πανύψηλη έλατα, οξιές, πλατάνια, ανάμεσα σε τρεχούμενο νερά και καταρράκτες. Η ομορφιά της φύσης και η αξιοποίηση από τους ανθρώπους, με τα ίδια υλικά της, στο αποκορύφωμα!” συμπληρώνει.

Θέλουν να τα μοιραστούν μαζί μας και γι αυτό δημιούργησαν σελίδες στο Facebook αλλά και στο youtube, όπου μπορεί κανείς να βρει μοναδικά βίντεο από μονοπάτια, απόκρυφα σημεία,μοναστήρια καταρράκτες και πολλά άλλα απίθανα μέρη!

Δείτε ενδεικτικά κάποια από τα βίντεο τους, ενώ μπορείτε να τους βρείτε και στη σελίδα στο Facebook εδώ για περισσότερο υλικό.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here