Οι Λαρισαίοι κάνουν τη ζωή τους (ηλεκτρικό) …πατίνι! – ΦΩΤΟ

1740

Της Φανής Γιαννιώτη

Έναν διαφορετικό τρόπο μετακίνησης αρχίζουν και επιλέγουν σε όλο τον κόσμο το ηλεκτρικό πατίνι, που απ’ ότι όλα δείχνουν ήρθε στη ζωή μας για να μείνει… Δεν θα μπορούσε να μην “χτυπήσει την πόρτα” αυτή η νέα πραγματικότητα και τη Λάρισα αφού βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους της, ότι όλο και περισσότεροι επιλέγουν ως μέσο μεταφοράς.

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας στον δρόμο, στα πεζοδρόμια, ακόμα και μέσα σε κτίρια! Είναι κομψά, οικολογικά, οικονομικά, γρήγορα και λάτρεις τους είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών. Μάλιστα κατάστημα στη Λάρισα όπως είχατε διαβάσει στο ilarissa.gr πρωτοπορεί και κάνει ντελίβερι με ηλεκτρικά πατίνια!

Μιλήσαμε με τον κ. Κώστα Μίγκα που έχει επιλέξει να μετακινείται καθημερινά με ηλεκτρικό πατίνι στο κέντρο της Λάρισας από τη Νέα Σμύρνη, αφού διατηρεί κατάστημα (Extreme hair migas) και χρειάζεται να κάνει αυτή την απόσταση κάποιες φορές έως και 4 φορές την ημέρα. Μας τόνισε ότι την συγκεκριμένη  απόσταση την διανύει μόλις σε 7 λεπτά αφού δεν “κολλάει” στην κίνηση, δεν σπαταλά τον χρόνο του ψάχνοντας για πάρκινγκ και φυσικά εξοικονομεί χρήματα από καύσιμα.

Σύμφωνα με καταστήματα που απευθυνθήκαμε στη Λάρισα τα οποία εμπορεύονται ηλεκτρικά πατίνια, μας δήλωσαν ότι η άνοδος στις πωλήσεις από την αρχή του έτους αγγίζει  το 200%.

Η αιφνιδιαστική βέβαια εμφάνιση των πατινιών στην Ελλάδα μας βρήκε απροετοίμαστους και με νομοθετικά κενά αφού μετά από αρκετά ατυχήματα το θέμα διχάζει. Κι αυτό γιατί δεν υπάγονται στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ούτε υπάρχουν (ακόμα τουλάχιστον) διατάξεις που να ορίζουν τη κυκλοφορία τους. Η μοναδική νομοθεσία που υπάρχει προέρχεται από τον κανονισμό της Ε.Ε. για τα ηλεκτρικά ποδήλατα, δηλαδή δεν απαιτείται άδεια οδήγησης και δεν είναι υποχρεωτική η χρήση κράνους.

Να σημειωθεί ότι έχει γίνει εισήγηση του υπουργείου Μεταφορών προς νεοσυσταθείσα επιτροπή που έχει ως αντικείμενο τη διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας των ηλεκτρικών πατινιών για να να υπάρξουν κάποιοι βασικοί κανόνες που θα σχετίζονται με τα μέτρα ασφαλείας σε ό,τι αφορά τη λειτουργία τους.

Το σίγουρο είναι ότι με τη σωστή χρήση το μέσο αυτό αποδεικνύεται γρήγορο, εύχρηστο, οικολογικό, οικονομικό και συγχρόνως διασκεδαστικό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ