«Οι επαγγελματίες του νομού καταστρέφονται και η Κυβέρνηση σιωπά!»

240

Παρέμβαση πραγματοποίησε με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, μετά τα πρόσφατα μέτρα περιορισμού του ωραρίου των καταστημάτων εστίασης του νομού, επισημαίνοντας ότι η Κυβέρνηση εξήγγειλε τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς όμως παράλληλα να εξαγγείλει, ως όφειλε, κανένα μέτρο στήριξης των επιχειρήσεων που κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο.
Στην ερώτησή της η Λαρισαία βουλευτής μεταξύ άλλων, τονίζει τα εξής:
«Η πανδημία δυστυχώς δείχνει ότι ήρθε για να μείνει. Με μεγάλη ανησυχία σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο νομό Λάρισας, παρακολουθούμε την εξέλιξη των κρουσμάτων και του νέου κύκλου μετάδοσης του ιού. Είναι πανθομολογούμενη η οικονομική καταστροφή πολλών κλάδων επαγγελματιών και η τιτάνια προσπάθειά τους να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους. Η μόνη ελπίδα που μέχρι τώρα υπήρχε, ήταν να περάσουμε σε μια μεταβατική φάση και σταδιακά να επανέλθει η ομαλή λειτουργία στις επιχειρήσεις. Αυτό δεν συμβαίνει όμως και η ελπίδα δείχνει να αποχώρησε, ανεπιστρεπτί.
Ο νομός Λάρισας, βρέθηκε για άλλη μια φορά, στην καρδιά της πανδημίας και των συνεπειών της και πλέον υφίσταται σε πολλά επίπεδα σοβαρές, παράπλευρες απώλειες.
Οι επαγγελματίες του νομού, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε απόλυτη απόγνωση, μετά την πρόσφατη απόφαση του αρμόδιου υπουργείου να ισχύσουν περιοριστικά μέτρα στο ωράριο λειτουργίας τους, μέσα στο μήνα Αύγουστο.
Το αν τα μέτρα αυτά είναι επιβαλλόμενα ή όχι, δεν μπορεί να το κρίνουν, παρά μόνο οι ειδικοί.
Όμως, η Κυβέρνηση, είναι η μόνη «ειδική», που οφείλει να προνοήσει και προστατεύσει έγκαιρα και ουσιαστικά όλους όσοι πλήττονται ξανά, από το δεύτερο κύμα της πανδημίας στο νομό μας. Μαζί με τα μέτρα αυτά, θα έπρεπε η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, να έχουν ήδη προγραμματίσει ταυτόχρονα συγκεκριμένες παρεμβάσεις, στοχευμένες και με σαφή προϋπολογισμό για τις επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και είναι έτοιμες να βάλουν λουκέτο, διότι δεν μπορούν αντικειμενικά να λειτουργήσουν με περιοριστικά μέτρα .
Υπάρχει πλέον η εμπειρία των προηγούμενων μηνών, η γνώση της τραγικής κατάστασης των επιχειρηματιών και το οριστικό αδιέξοδο στο οποίο πλέον έχουν περιέλθει.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ολιγωρία της Κυβέρνησης, γιατί πλέον και ξέρει και οφείλει να πράξει
Το πλήγμα στις επιχειρήσεις του νομού Λάρισας, μετά τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα είναι τεράστιο και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αντιμετώπισης των υποχρεώσεων από τους επαγγελματίες, οι οποίοι υψώνουν κραυγή απόγνωσης .
Ζητώ από την Κυβέρνηση άμεσα μέτρα στήριξης και ανακούφισης για τους επαγγελματίες του νομού Λάρισας, ειδικά στο χώρο της εστίασης και να δημοσιοποιήσει το σχέδιό της- αν έχει!, για την μεσοπρόθεσμη στήριξη αυτών των επιχειρήσεων και τον ακριβή προϋπολογισμό που διαθέτει»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here