Οδύνη για τον Νικόλα: Η επιστολή του Δημάρχου Λαρισαίων, οι ευθύνες και η αλλαγή του νόμου

165

12 μέρες μετά τον χαμό του 22χρονου Χανιώτη Νικόλα Μπιτσάκη σε πεζοδρόμιο της Λάρισας όπου καταπλακώθηκε από τοιχίο (ΕΔΩ) η οικογένεια αλλά και η κοινωνία αναζητούν απαντήσεις για το πρωτοφανές δυστύχημα.

Στον Δήμο Λαρισαίων ήδη διενεργήθηκε ΕΔΕ για το συμβάν χωρίς να προκύπτει κάποια αμέλεια από μεριάς Υπηρεσίας Δόμησης ενώ την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος, Απόστολος Καλογιάννης, επέλεξε να συλλυπηθεί με προσωπική του επιστολή τους τραγικούς γονείς.

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον κ. Καλογιάννη, ο οποίος επιβεβαίωση την αποστολή της επιστολής, σημειώνοντας ότι ήταν επιλογή του να μην κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ. «Πρόκειται για μία προσωπική μου επιστολή, στην οποία δηλώνω την θερμή μου συμπαράσταση στην οικογένεια και ζητώ να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποδοθούν ευθύνες, όπου κι αν υπάρχουν» ανέφερε.

Κοινή πρωτοβουλία με Σημανδηράκη

Παράλληλα, μέσω της ΚΕΔΕ, ο κ. Καλογιάννης έχει ήδη λάβει πρωτοβουλία από κοινού με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, για να δρομολογηθεί η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ώστε οι ευθύνες για οποιοδήποτε περιστατικό να μην καταλήγουν τελικά στις Πολεοδομίες, καθώς οι δημοτικές υπηρεσίες είναι φύσει και θέσει αδύνατον να διαπιστώνουν πιθανώς επικίνδυνα μέρη ιδιωτικών κτισμάτων όπως για παράδειγμα καμινάδες ή μπαλκόνια.

«Τώρα που έχει γίνει υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταυτότητα των κτηρίων θα μπορούσε ιδιωτικά να γίνει η επιτήρηση» ανέφερε σχετικά ο κ. Καλογιάννης.

Στην Λάρισα, μόνο την τελευταία οκταετία ο Δήμος έχει προχωρήσει σε 130 κατεδαφίσεις για λόγους ετοιμορροπίας, για διανοίξεις δρόμων και για υλοποίηση έργων. Παράλληλα, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση του κτηριακού δυναμικού.

Πηγή: zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here