Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α

299

Ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου, συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εργασίας την 23η Ιουλίου 2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 08:30, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α, αποτελούμενη από την Πρόεδρο Λαμπρινή Σαμαρά, την Α’ Αντιπρόεδρο Καλλιόπη Δεληγιάννη και τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Απόστολο Παπαπαρίση.
Η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α παρέδωσε στον κ. Υφυπουργό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του. Ο κ. Υφυπουργός αφού επεσήμανε ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι η πληρωμή των συντάξεων χηρείας, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες εφαρμογής – υλοποίησης των αναγραφομένων στην εγκύκλιο επί του άρθρου 19 του ν.4611/2019. Ειδικότερα και επί της ημερομηνίας πληρωμής σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2019. Την ημέρα εκείνη θα κατατεθεί η σύνταξη Οκτωβρίου ως έχει και την ίδια ημέρα ή την επόμενη θα κατατεθεί η διαφορά του ποσοστού από το 50 στο 70% της σύνταξης που θ’ αφορά στα αναδρομικά πέντε μηνών. Από τη σύνταξη Νοεμβρίου (τέλος Οκτωβρίου) και μετά θα κατατίθεται πλέον το ποσό της αναπροσαρμοσμένης σύνταξης.
Η πρώτη συνάντηση αν και μη προγραμματισμένη και σχετικά σύντομη λόγω του φορτωμένου προγράμματος του κ. Υφυπουργού κρίνεται ικανοποιητική αφού ήταν φανερό ότι τόσο ο κ. Υφυπουργός όσο και η κ. Γενική Γραμματέας ήταν ήδη γνώστες των περισσότερων θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here