«Ο θηλασμός είναι το θεμέλιο της ζωής»

418

«Ο δημόσιος θηλασμός δεν πρέπει να αποτελεί ταμπού» δήλωσαν οι γυναίκες από την Ομάδα Στήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες το πρωί στον Μύλο του Παππά, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων.

Οι εκπρόσωποι της ομάδας για 9η χρονιά ενημέρωσαν και ενθάρρυναν κάθε γυναίκα -μητέρες και μέλλουσες μητέρες- σχετικά με τον μητρικό θηλασμό, με στόχο την άρση ταμπού για τον δημόσιο θηλασμό.

Το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Προστασίας Μητρικού Θηλασμού είναι: «Ο θηλασμός είναι το θεμέλιο της ζωής». Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα παιδιά είτε απλά ζωγραφίζοντας φιγούρες των μητέρων είτε μέσω facepainting.

Η κ. Ηρώ Γεωργαντάκη, μέλος της διοργάνωσης, επισήμανε στην «ΕτΔ» ότι «Ο θηλασμός είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Γι’ αυτό θα πρέπει να μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε».

Σκοπός της ομάδας είναι οι μητέρες να μοιράζονται καθημερινά τις εμπειρίες και τις γνώσεις που έχουν αποκτήσει μέσα από το ταξίδι της μητρότητας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις μητέρες να «θηλάζουν» δημόσια όλες μαζί συγκεντρωμένες και έπειτα με μητέρες και παιδιά να χορεύουν στο προαύλιο του Μύλου.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here