Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας, παράρτημα Λάρισας, σχετικά με νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε λατομείο

303

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας (παράρτημα Λάρισας ) σχετικά με νέο θανατηφόρο εργατικό ατύχημα σε λατομείο, αναφέρονται τα εξής:

Ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συνέβη νωρίς το πρωί της Πέμπτης 23 Ιανουαρίου 2020 , σε λατομείο της περιοχής του Τυρνάβου, με τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός νέου εργαζόμενου, οικογενειάρχη, περίπου 52 ετών πατέρας 5 παιδιών .

Ο εργαζόμενος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έπεσε από ύψος σε ταινία μεταφοράς πέτρας και χτύπησε το κεφάλι του σε μεταλλικό σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Ο Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων (παράρτημα Λάρισας ) Εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εργαζόμενου που έχασε τη ζωή του.

Στις επιχειρήσεις εξόρυξης και επεξεργασίας μαρμάρων η έξαρση των εργατικών ατυχημάτων και των τραγικών θανάτων δυστυχώς συνεχίζεται.
Η εντατικοποίηση της δουλειάς, αλλά και η καταστρατήγηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας είναι η ουσιαστική αιτία των ασταμάτητων πλέον εργοδοτικών εγκλημάτων μιας και θεωρούν τον εργάτη και τον εργαζόμενο ως αναλώσιμο είδος.

Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αποδυναμώνει τις επιθεωρήσεις εργασίας δημιουργώντας προϋποθέσεις για μεγαλύτερη ασυδοσία και επίθεση του κεφαλαίου και ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι οφείλουν να κινηθούν στην αντίθετη κατεύθυνση, να κοιτάξουν τις δικές τους ανάγκες και την ικανοποίησή τους, να συντάξουν τις δυνάμεις στον αγώνα τους με κατοχυρωμένα δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που θα τους επιτρέπουν να πηγαίνουν στη δουλειά χωρίς φόβο για τη ζωή τους.

Ο ΣΤΥΕ, θα παρακολουθεί την πορεία της έρευνας και την απόδοση των ευθυνών.

Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Παράρτημα Λάρισας)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here