«Ο οδηγός δεν μπόρεσε να δει την προειδοποιητική πινακίδα καθώς την έκρυβε άλλο λεωφορείο»

134

Δύο άτομα νοσηλεύονται ακόμα σε πιο σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία του Βουκουρεστίου. Μια 62χρονη γυναίκα που αποσωληνώθηκε από το Σάββατο καθώς και ένας 58χρονος ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Πέντε άτομα πήραν χτες, Χριστούγενναεξιτήριο και σήμερα ακόμη ένα άτομο ενδέχεται να πάρει επίσης.

Μέχρι το μεσημέρι θα διενεργηθεί και η νεκροψία στη σορό του άνδρα που έχασε τη ζωή του, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Open στη Ρουμανία, Αντώνης Τσοναράς στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».

Την ίδια ώρα, ο οδηγός ερευνάται εάν είχε βάλει στο GPS κωδικοποίηση για ΙΧ και όχι λεωφορείο. Έτσι ερμηνεύεται από τις ρουμανικές Αρχές η αλλαγή της λωρίδας από την δεξιά στην αριστερή.

Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος μίλησε και ο Αλέξανδρος Ματθαίου, ο δικηγόρος του οδηγού, ο οποίος αναφέρει πως δεν γνωρίζει την συγκεκριμένη λεπτομέρεια για το GPS.

«Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ». «Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα».

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο.

«Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει “εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα”», σημειώνει ο κ. Ματθαίου.

«Η αστυνομία έκανε μια συνάντηση με τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και τους διάβασε τα δικαιώματά τους. Έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση και κατά του οδηγού», είπε ακόμη.

Ο δικηγόρος συνεχίζει λέγοντας πως ο οδηγός μπήκε στο τιμόνι από τη Θεσσαλονίκη, πριν είχε άλλο οδηγό. Δεν οδηγούσε 18 ώρες.

«Ο πελάτης μου είναι ακόμα στο στάδιο του υπόπτου, δεν τον κατηγορούνε», κατέληξε.

Στην Ελλάδα ο οδηγός – «Συγγνώμη στις οικογένειες»

Ο άνθρωπος βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση και δήλωσε «Θέλω να επικοινωνήσω με τις οικογένειες, συγγνώμη δεν το προέβλεψα, περάσαμε τόσα τούνελ και δεν έγινε τίποτα». Το πρωί της Κυριακής  επέστρεψε στην Ελλάδα και το βράδυ του Σαββάτου βρέθηκε για δεύτερη φορά στο αστυνομικό τμήμα του Βουκουρεστίου όπου μίλησε στην ανακρίτρια και φέρεται να ισχυρίστηκε εκ νέου πως έκανε λάθος το GPS, του έδειξε λάθος διαδρομή από σημείο που κανονικά δεν έπρεπε να περνάνε τα λεωφορεία.

Ο οδηγός του λεωφορείου μίλησε στο MEGA και περιέγραψε όσα συνέβησαν πριν και μετά τη σφοδρή σύγκρουση. «Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», είπε οδηγός. Ο ίδιος σημείωσε ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα “από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός”. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο, αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα», τόνισε .

Πηγή: ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here