Ο Λαρισαίος μουσικός που ζει στην Ουγγαρία και συνθέτει μοναδικούς ήχους!

956

Ο Βασίλειος Πριμηκύρης, γνωστός ως Billy Prim, γεννήθηκε στη Λάρισα το 1997. Ξεκίνησε να παίζει ντραμς στην ηλικία των 15 ετών. Οι μουσικές του σπουδές περιλαμβάνουν 6 χρόνια κλασικό πιάνο, 2 χρόνια τζαζ πιάνο και 6 χρόνια ευρωπαϊκά κρουστά.

Τελείωσε τις βασική του εκπαίδευση στην Ελλάδα, μα αργότερα η μουσική τον ταξίδεψε στην Ουγγαρία, όπου εκεί σπούδασε τη τζαζ μουσική με ειδίκευση τα τύμπανα. Σύντομα, θα συνεχίσει τις σπουδές ‘Master Degree’ στην Αμερική αφού μόλις δέχτηκε πλήρη υποτροφία. Είναι μέλος σε πολλές μουσικές μπάντες, έχει κάνει πολλές ηχογραφήσεις και παίζει σε μεγάλα φεστιβάλ.

Συνεχίζει δυναμικά το ταξίδι του με τη μουσική, εξελίσσεται και προσπαθεί να ζει κάθε μέρα καινούργιες εμπειρίες.

Από το 2017 είναι ένας από τους πιο δημοφιλής και ενεργούς μουσικούς στην Ουγγρική τζαζ σκηνή, παίζοντας με μεγάλους μουσικούς όπως ο Attila Blaho, Matthew Mitchell, Andor Bass, Lili Nagy, Debashish Ganguly, Mucsi Gergo, Flora Tandi, Fatime Songoro και άλλους πολλούς….

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια με τους μεγάλους τζαζ μουσικούς Eric Ineke, Colin Stranahan , Sheila Jordan , Diane Schuur, Jonathan Kreisberg και έχει υπάρξει μέλος στο πρόγραμμα Roots & Routes επί 3 χρόνια όπου συνεργάστηκε με γνωστούς μουσικούς της Τζαζ , Ποπ , Χιπ Χοπ μουσικής από όλο τον κόσμο όπως Jennie Lena, Patrick Mijnals, Maximien Aldebert , Johannes Da-Costa, Elten Kiene, Ivan Worlds.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε τον πρώτο του πρoσωπικό δίσκο με τίτλο ‘Thalassa’ από την Blahonoiz Records και σύντομα θα παρουσιαστεί ζωντανά στην Ελλάδα και εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here