Ο Λαρισαίος που τρελαίνει τους Ρώσους! Με το μπουζούκι του, χορεύουν συρτάκι και σπάνε πιάτα ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

3646

Της Φανής Γιαννιώτη

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας Λαρισαίος, ένα μπουζούκι και η Κόκκινη πλατεία; Απ΄ότι φαίνεται η Λάρισα “εξάγει” πολιτισμό, ο οποίος φτάνει μέχρι τη μακρινή Ρωσία!

Ο Λαρισαίος Δημήτρης Κατσιούρας είναι μουσικός και έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μέσα με το μπουζούκι του. Αυτοδίδακτος στο μπουζούκι και το μπαγλαμαδάκι, λατρεύει τη μουσική και βρίσκει τρόπους να διαφημίζει την Ελλάδα πάντα και παντού.

Ο Δημήτρης κατάφερε να αφήσει πίσω του τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στην εστίαση και βρήκε τρόπο να δουλεύει ως μουσικός  στη Ρωσία.

Είναι η τρίτη φορά που ταξιδεύει εκεί για δουλειά και έχει καταφέρει να κάνει τους Ρώσους να μην κατεβαίνουν από τα τραπέζια, να πετάνε χαρτοπετσέτες και να σπάνε πιάτα!

Μιλήσαμε μαζί του. Διαβάστε τι είχε να μας πει:

Δημήτρη πως βρέθηκες να δουλεύεις από τη Λάρισα στη Ρωσία;

Με ενημέρωσε ένας φίλος απο Θεσσαλονίκη οτι υπήρχε ενδιαφέρον, ότι αναζήτούσαν μουσικό και συγκεκριμένα μπουζούκι στη Μόσχα. Τότε ηταν φθινόπωρο και έπαιζα στην Ατταλεια τις Τουρκίας. Δεν έχασα χρόνο και επικοινώνησα με τον υπεύθυνο στην Ρωσία λέγοντας του ότι είμαι η καλύτερη επιλογή για κάτι τέτοιο, καθώς το είχα ξανακάνει, είχα ξαναταξιδέψει σε άλλες χώρες, οπότε ήμουν κατά κάποιο τρόπο “προετοιμασμένος”.

Οι Ρώσοι πως βλέπουν τους Έλληνες;

Οι Ρώσοι απολαμβάνουν τον τρόπο που διασκεδάζουν οι Έλληνες. Τους αρέσει η ελληνική μουσική και φυσικά τρελαίνονται μόλις ακούσουν μπουζούκι. Χορεύουν, σπάνε, πίνουν… Τους Έλληνες τους έχουν πολύ ψηλά. Είναι τιμή στη Ρωσία να πεις ότι είσαι Έλληνας.

Το σκέφτεσαι να μείνεις εκεί μόνιμα;

Μπορώ να μείνω εδώ μόνιμα μιας που ειμαι ο μοναδικός μπουζουκτσής στην Μόσχα. Όμως το να αφήσω την Ελλαδα είναι δύσκολο για εμένα… Άσε που δεν μπορώ την συννεφιά… (γέλια). Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις…

Σε οικονομικό επίπεδο ένας μουσικός στη Ρωσία πληρώνεται καλύτερα από την Ελλάδα; 

Πληρώνεται καλύτερα σίγουρα. Εξαρτάται βέβαια και που θα παίξεις… Επίσης τα μπουρμπουάρ εδω είναι βαρβάτα.
Πέρα όμως από τα χρήματα για εμένα η εμπειρία, η περιπέτεια και οι άλλες πόρτες που ανοίγουν δεν πληρώνονται!

FACEBOOK

YOUTUBE 

INSTAGRAM

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here