Ο Λαρισαίος μαθητής Ιωάννης Μπέλος στην 50ή Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής

567

Ο Λαρισαίος μαθητής της Γ’ τάξης του 14ου Λυκείου Λάρισας Ιωάννης Μπέλλος, είναι ένας εκ των πέντε μαθητών που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη 50ή Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής, που θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ από τις 7 έως τις 15 Ιουλίου.

Ο Ιωάννης προκρίθηκε στον διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης 2019» που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες και ήδη έχει ξεκινήσει να προετοιμάζεται για την Ολυμπιάδα, παρά το φορτωμένο του πρόγραμμα ενόψει πανελλαδικών. Εξάλλου, όπως λέει και ο ίδιος μιλώντας στην «Ε» τα Μαθηματικά και η Φυσική είναι οι μεγάλες του αγάπες. Από πού πηγάζει όμως αυτή η αγάπη; Γιατί ένας μαθητής θυσιάζει τον ελεύθερο χρόνο του για να μελετήσει θέματα εκτός ύλης; Στην περίπτωση του Ιωάννη Μπέλλου φαίνεται ότι είναι το έμφυτο ταλέντο του, η δίψα για μάθηση και προφανώς και το γονίδιο που κληρονόμησε από τους γονείς του που είναι και οι δύο καθηγητές Φυσικής.

Μιλώντας στην «Ε» περιγράφει την προετοιμασία, μιλά για την ικανοποίηση της πρόκρισης και αποκαλύπτει ότι από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να παίρνει μέρος σε διαγωνισμούς. Η βαθμολογία του σε Μαθηματικά και Φυσική όλα αυτά τα χρόνια δεν έπεσε ποτέ κάτω από 20 και όπως λέει και τα δύο μικρότερα αδέρφια του ακολουθούν τον ίδιο δρόμο.

Για την πρόκρισή του στον πρόσφατο διαγωνισμό που του εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής στο Ισραήλ σημειώνει «είναι μια σημαντική εμπειρία ζωής που θα διευρύνει τους ορίζοντές μου». Ο Ιωάννης αυτή την περίοδο προετοιμάζεται και για τις Πανελλαδικές στοχεύοντας είτε στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είτε στο Μαθηματικό.

Για τις διακρίσεις του Ιωάννη, περηφάνια νιώθουν και οι καθηγητές του στο σχολείο. Σε ανακοίνωσή τους η διευθύντρια του 14ου Λυκείου Λάρισας και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν θερμά τον μαθητή της Γ’ τάξης του σχολείου, Ιωάννη Μπέλλο και σημειώνουν: «Πρόκειται για έναν μαθητή εξαιρετικό σε επιδόσεις, με πλούσιες επιστημονικές διακρίσεις στις θετικές επιστήμες, που εκτός των άλλων ξεχωρίζει για τον σεμνό του χαρακτήρα και το λαμπρό του ήθος». Ακόμη συγχαίρουν τους μαθητές της Γ’ Τάξης, Πράπα Βασίλειο και Χατζηαναγνώστου Απόστολο που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης 2019» και εύχονται σε όλους καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις και καλή τύχη στη ζωή τους.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here