Ο Κικίλιας έρχεται στη Βουλή για να απαντήσει στη Λιακούλη για το πρόβλημα των φαρμάκων ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών του Π.Γ.Ν. Λάρισας

355

Σήμερα Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 10π.μ. ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας θα απαντήσει δια ζώσης στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση της βουλευτίνας του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελίας Λιακούλη, σχετικά με το ζήτημα της αδυναμίας προμήθειας των αναγκαίων φαρμάκων για ογκολογικούς και αιματολογικούς ασθενείς στο Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Παρότι ο νέος ΔΥΠΕάρχης της 5ης ΥΠΕ υπέγραψε πριν λίγο διάστημα απόφαση, με την οποία ενέκρινε κονδύλιο ύψους 2.000.000 ευρώ για την κάλυψη της προμήθειας των αναγκαίων φαρμάκων, αλλά αυτό το ποσό δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα προσωρινό μέτρο, από τη στιγμή που αυτό το κονδύλιο επαρκεί για να καλυφθούν οι ανάγκες ενός μήνα . Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να επαπειλούνται άμεσα οι θεραπείες των αιματολογικών και ογκολογικών ασθενών του Π.Γ.Ν. Λάρισας.

Η Λαρισαία πολιτικός αναπτύσσει σήμερα στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση και προτίθεται να θέσει τον Υπουργό Υγείας με στοιχεία προ των ευθυνών του , ενώ ζητά σαφείς απαντήσεις για τον τρόπο εξορθολογισμού του προϋπολογισμού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προκειμένου να μην παρατηρηθούν παρόμοιες καταστάσεις κατά την επόμενη περίοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here